Worlds Strongest Man 2016

Dagen før jeg skulle reise på familieferie til Kreta ringer Bjørn Andre Solvang. Han lurer på om jeg har lyst til å ta hans plass i WSM 2016, fra 10.-17. august.

Det første jeg gjør er å høre med kona om det er praktisk mulig. «Hvis du får fri fra jobben, så er det vel mulig», fikk jeg som svar. Jeg ringer sjefen min på Volvo. Han gir meg grønt lys etter en liten tenkepause. Deretter ringer jeg Svend Karlsen og forteller at jeg gjerne stiller.

Plutselig er det et faktum at jeg skal til Botswana i Sør-Afrika på verdens største Strongman-konkurranse om mindre enn 3 uker.

Jeg føler både enorm glede og nervøsitet. Er jeg virkelig klar for dette? For litt over to år siden hoppet jeg inn i min første Strongman-konkurranse i Hamar, uten noe erfaring. Det gikk over all forventning, og jeg fikk delt 3. plass. Er det en ting jeg har lært de siste årene, er at man må tørre å ta utfordringer på strak arm. Briste eller bære, jeg skal i alle fall gjøre alt jeg kan for å representere «Strongman Norge» på best mulig måte.

Mitt personlige mål er å komme videre til finalen. Det er et stort mål, men ingenting er umulig!

Jon Olav Granli kopi

I min gruppe er det flere store navn, som for eksempel Eddie Hall, som er en av de største favorittene i år. Bare det å få konkurrere mot han er stort i seg selv. Øvelsene i vår gruppe er loading med oljetønner, truckpull, keg-toss for høyde, markløft, vikingpress og atlas-steiner. Tre av øvelsene er gode øvelser for meg. Truckpull, vikingpress og atlas-steiner er noe jeg er godt kjent med. Markløft er ikke en av mine sterkeste øvelser. Jeg håper at det blir bilmark, men vi har ikke fått noen spesifikasjoner. Loading med oljetønner og keg-toss er derimot nytt for min del. Jeg har fått ordnet utstyr til å teste disse øvelsene, og jeg føler at jeg i alle fall har en idé om hvordan jeg skal få det til.

De siste dagene før jeg drar, har jeg fokusert på øvelsene i kvaliken. Jeg har ikke presset meg unødig for å spare kroppen. Min coach, Jan Vegar Gjerdrum, har hjulpet meg med denne mini-oppkjøringen.

WSM er svært annerledes enn andre Strongman-konkurranser. Det er mange forberedelser som må gjøres. Det kreves informasjon om alt fra barndom, fritid, jobb, treningsopplegg og så videre. Man må skrive under kontrakter, ansvarsfrasigelse og kontoinformasjon. Man må også ha en full legesjekk med blodprøver og EKG. Det vil si at mye av de siste dagene har gått til papirarbeid.

Jon Olav Granli

Nå er det kun én ting som gjenstår før konkurransen. Og det er å komme seg dit.

Det vil ta cirka 24 timer fra Gardemoen til Kasane, Botswana. Og det jeg er mest spent på, er flyturen fra Johannesburg til Kasane. Da vil alle 30 deltagere fly i cirka 2 timer med et lite fly. Vi har flere ganger blitt varslet om at dette kommer til å bli trangt. Og for en gangs skyld er jeg ikke stor nok til å kvalifisere meg til å få ett av de få setene med ekstra benplass.

Jeg setter stor pris på alle som følger med og støtter meg. Sørum strongmanklubb, familie og venner. Jeg hadde ikke hatt denne muligheten hvis det ikke var for dere. Tusen takk til Proteinfabrikken for spons og oppfølgning!

Så fort jeg kommer hjem vil jeg skrive ett innlegg om hvordan konkurransen gikk. Så følg med!

Kommentarer

kommentarer