Verdens sterkeste viking 2016!

Da var det på tide å komme igang med et mål jeg har hatt en god stund nå, og det er å få være med på min første internasjonale konkurranse i åpen klasse.

At dette skulle skje på vakre Fefor, foran hjemmepublikum på Verdens sterkeste viking 2016 er veldig moro! Dessverre var ikke øvelsene helt etter mine styrker, så jeg visste det ikke var store muligheter plasseringsmessig. Jeg gikk inn med et mål om å slå én person, og ellers bare gjøre det så bra jeg kunne i hver øvelse.

Det var en ganske utrolig følelse å komme opp på utøvermøte å vite at du er en av utøverne i selskapet av mange menn man har brukt utallige timer på å se løfte på YouTube og TV.

Radz, JF Caron og mange flere som er blant verdens aller sterkeste menn var noen av de jeg skulle konkurrere mot. Selv om jeg var klart letteste mann, og jeg visste jeg hadde svakheter hvor jeg ikke ville ha noe å stille opp med, følte jeg absolutt at jeg ikke var feilplassert i dette selskapet. Jeg føler selv jeg har potensial til å konkurrere jevnt med disse beistene.

Fronthold

Fredagen hadde vi en øvelse som var fronthold som uten tvil er min klart dårligste øvelse av alle man kan finne i strongman-sporten. Så her fikk jeg en forventet sisteplass, og var ikke noe deprimert over det. Det å gjøre en øvelse foran TV-kameraet i snøstorm, var likevel ganske moro!

Jeg fikk sovet godt natt til lørdag, og følte meg ekstremt klar for å komme i gang med tidenes konkurranse!

Første øvelse var båtpull hvor vi skulle dra en vikingbåt 20 meter raskest mulig. Båten var fryst litt fast i underlaget, så jeg sleit veldig med å få den i gang. Jeg brukt faktisk hele 24 sekunder bare på å få litt fart på båten, men når jeg først fikk fart brukte jeg bare 19-20 sekunder over, noe som faktisk var en ganske grei tid sett utifra hva de andre gjorde. Så selv om jeg endte på nest sisteplass, var jeg veldig fornøyd med farten jeg fikk opp når jeg er så mye lettere enn resten.

Så var det på tide å teste grepet i hercules hold! En veldig kul, oppbygd hercules hvor man skal holde i to håndtak for å holde to 300 kilos trebjelker oppe. Dette gir cirka 150 kilo i hver hånd! Dessverre er ikke utstyret like «bra» bygd som det ser kult ut, så det er vrient å finne senter av vekten for hver side. Jeg ble akkurat som på NSM dratt rett til venstre, og måtte bare slippe håndtakene. Veldig kjedelig da jeg er sikker på at grep er noe jeg kan matche mange av de største gutta i! Det samme skjedde med tre andre utøvere, så jeg endte faktisk ikke på sisteplass her.

powerstairs 2

Powerstairs var neste! Her skal man løfte 3 TUNGE lodd opp 4 HØYE trappetrinn hver på raskest mulig tid.

Dette er en øvelse jeg ikke har trent, og markløften min var nok dagens laveste også. Selv om så klarte jeg å få inn en respektabel tid på 39 sekunder som ga meg 8. eller 9. plass i denne øvelsen. Det som var ekstra moro var at jeg gikk ut mot Bjørn Andre Solvang (en av Norges klart beste utøvere), og jeg slo han såvidt med noen tideler.

Nest siste øvelse var vikingpress, hvor vi skulle løfte 150 kilo over hodet flest mulig ganger. Dette er en øvelse jeg alltid har vært ekstremt dårlig i, og jeg var klar for å vise at arbeidet jeg putter inn på trening gir resultater! Jeg fikk god driv på den, og endte med hele 6 repitisjoner! Selv om dette ga meg en delt sisteplass, skal det sies at han jeg delte sisteplassen med er 150 kilo og blant annet har 230 kilo i smalbenk, så det er ikke svake gutter jeg konkurrerte mot.

powerstairs

Dette var en av de to prestasjonene jeg var mest fornøyd med denne helgen.

Siste øvelse var atlas-steiner, signaturøvelsen i denne fantastiske sporten! Det som gjorde det litt mer vrient her var at vi stod ute i minusgrader med snø og is liggende rundt og på steinene, så grepet ble klart viktigste faktor her! Jeg var førstemann ut og fikk opp 4 av 5 steiner på en ganske brukbar tid.

Å få grep på sistesteinen føltes helt umulig, og selv om det var en vekt jeg vanligvis skulle klart var det ikke sjans. Jeg var spent på hvordan dette skulle holde, og til min store overraskelse slet de andre veldig med å løfte steinene i disse forholdene.

Til slutt stod jeg der med en tredjeplass i en øvelse, og jeg hadde slått flere verdens sterkeste mann finalister.

Dette var ekstremt moro, men det holdt dessverre ikke til å klatre ut fra sisteplassen totalt. Jeg endte 1 poeng bak 11.plassen og 2. poeng bak 10.plassen. Når jeg tenker over det, er jeg veldig fornøyd med dette resultatet da jeg fort hadde vært på 10.plass om jeg bare hadde klart å finne senter av herculesen, slik at den faktisk kunne blitt en grepsøvelse for meg.

En ting er sikkert, og det er at jeg skal tilbake i dette selskapet senere og at jeg da skal klatre greit oppover listen! Motivasjonen er på topp, og jeg ser frem til 2016 som skal bli min klart beste sesong så langt!

Kommentarer

kommentarer