Veien til 200 kg i benkpress

På grunn av Korona-situasjonen blir årets strongman-konkurranser utsatt til tidligst høsten, muligens så sent som 2021. Det er veldig trist, men samtidig en helt riktig avgjørelse.

Likevel kan det komme noe godt ut av denne sitasjonen. Det blir nemlig en lengre off-season enn jeg har hatt noen gang. Det kan føre til at grunnstyrken min kan øke uten at konkurranser tapper kroppen for krefter og jeg påfører meg skader.

Jeg er veldig fornøyd med flere av mine personlige rekorder som 300 kg i markløft og 250 kg i knebøy. Men jeg føler at 200 kg i benkpress mangler!

Her er stående personlige rekord 183 kg, så jeg har ikke lange veien igjen. Jeg sliter fremdeles med en noe vond rygg. Jeg har ikke så mye smerter, men den er ikke helt på plass enda, noe som gjør at jeg har økt fokus på pressøvelser. Kombinasjonen av økt fokus på benkpress og lengre off-season gjør at jeg har bestemt meg for å jobbe mot å klare 200 kg i denne øvelsen. Dette er en sjelden klubb å være med i og det er en ungdomsdrøm å klare å presse opp 200 kg i benken. Jeg har i perioder satset på å få økt benkpress-styrken min, men det har vært veldig mange konkurranser etter det ble Norges Strongman CUP og NSM finaler på meg i løpet av de siste årene, noe som har gått utover benkpress-treningen.

Jeg ser også at det er en del strongmanutøvere som gjør det samme i denne perioden vi nå befinner oss i. De benytter muligheten til å sette rekorder da konkurransene er utsatt. Som flere kanskje har fått med seg skal altså Hafthor (The Mountain) prøve seg på ny verdens rekord i markløft med 501 kg. Det er WUS og ESPN som skal godkjenne løftet, da de har offisielle dommere og regler for å få det godkjent. Alt blir sendt live 2. mai. Dette gleder jeg meg til!

Å finne noe positivt innenfor trening i denne korona-perioden er min beste anbefaling. Hvis du ellers driver meg konkurranser, da kan du teste deg på enkelte ting og skifte fokus. 

Ønsk meg lykke til og vær gode med hverandre!

Kommentarer

kommentarer