Tyngre Classic IV

Denne helgen var jeg i Stockholm sammen med min kjære venninne og teamkamerat fra Atlas Fitnessteam. Vi konkurrerte i athletic fitness mot de svenske jentene. Vi fikk høre av arrangøren at det aldri har vært et så høyt nivå blant deltakerne som det var i år!

I Sverige består athletic fitness av posering og styrkemomenter, slik som i Norge, men styrkemomentene utføres noe annerledes. Alle de tre ulike styrkemomentene er hver for seg, og ikke etter hverandre slik som her i landet.

image1-15

Først skal alle utøverne gjøre så mange pull ups de klarer. I Sverige må man stoppe i bunnen for hver repetisjon, med fullt strekk i albuer og i skuldre. Haken må over stangen for hver repetisjon. Så gjør alle så mange dips de klarer. Her må hele skulderen, også bakside skulder, være under albuehøyde, og albuen må være helt strukket ut og med markert stopp i toppen. Etter alle har gjort pull ups og dips skal man løpe hinderbane. I denne runden blir poengene fra posering, pull ups og dips regnet sammen, og de utøverne som ligger nederst på listen begynner, og de beste avslutter. Her løper man mot hverandre, to og to.

Jeg vant poseringsrunden, gjorde 31 pull ups og 23 dips. Derfor var jeg i det beste heatet, og skulle løpe mot svenske Michaela til slutt av jentene. Hun har vunnet det svenske mesterskapet i athletic fitness to år på rad, og har også kommet på andreplass i det svenske mesterskapet i styrkeløft.

Hinderbanen besto av løping, hoppe over og under gjerder, krype igjennom en tunnel, bære vekter i farmers walk, klatre opp et tau, løpe med 15-kilos vektplater fra ett sted til et annet og trekke en slede. Denne runden skulle vi gjøre to ganger.

Michaela er helt rå, og fikk virkelig vist seg fram i denne runden! Hun løp fra meg, og fikk en helt overlegen tid i forhold til alle, hun var også bedre enn de fleste av guttene.

Til slutt var det finalerunde i posering, med de seks beste jentene sammenlagt fra den første poseringsrunden og styrkemomentene. Det var en lang dag fordi finalen i athletic fitness ble flyttet helt til slutt på dagen.

image2-8

Da det endelig var tid for premieutdeling var det Michaela og jeg som sto igjen, og jeg tok en kjempefin andreplass! Jeg er så fornøyd fordi jeg klarte å hevde meg på bortebane og i hinderbanen, som jeg aldri har prøvd på før. Dessuten var det verdt hele turen at jeg fikk vise meg fram og perse i pull ups.

Formen min var superfin, og jeg ble kjent med mange nye, flotte mennesker!

Jeg hadde vondt i hele kroppen de påfølgende dagene, og jeg fikk noen heftige blåmerker på beina etter hinderbanen. Det kjentes virkelig at jeg hadde vært i krig med svenskene denne helgen.

Dette ga virkelig mersmak, og jeg håper at vi kan innføre hinderbane i Norge også!

 

https://

 

https://

Kommentarer

kommentarer