Truck pull- En av de tyngste strongmanøvelsene!

string(37) "Failed to decode the response as json"

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 20.46.43

Når man skal dra en lastebil må man bruke hele kroppen. Det er viktig å ha bevegelse hele tiden. Når man drar med høyre arm legger man presset på venstre fot, og så omvendt. Kommer man ut av rytmen mister man momentet og må dra den i gang igjen, noe som er mye vanskeligere når en allerede er sliten.

Det som er verst med truck pull i motsetning til andre strongmanøvelser er at man kjører ikke repitisjoner, kroppen har belastning hele tiden, og ett set med truck pull kan vare opp til 90 sekunder. Melkesyren som ofte kommer kan bli så intens at man må spy, selv har det skjedd fire ganger. Jeg har dradd lastebil ca 12 ganger, så det er vel 30% sjanse for å spy, hehe!

Det er viktig å komme så lavt ned som mulig når man skal dra. Ca 45 graders vinkel er bra! Det er en fordel med klatresko i truck pull, og det er en fordel å være tung og sterk i armene.

I denne filmen kan du se ett drag som er normalt, med 13,6 tonn på slep og ett drag som er unormalt tungt, 17 tonn på vått føre.


Truck pull er en øvelse som ikke er så enkel å trene fast, det må planlegges godt med sjåfør og med værgudene. Det passer heller aldri noe særlig inn i programmet, for en blir så utmattet!

Bare spør om det er noe du lurer på!

Kommentarer

kommentarer