Trening for menn – store armer

Mange menn ønsker å trene for å få store armer. Det er ikke uvanlig å se gutter og menn som trener mange øvelser, sett og repetisjoner for å få mer markerte biceps og triceps.

Det er ingen tvil om at armtrening gir resultater, men det mange glemmer er hvordan armene ser ut i forhold til resten av kroppen. Å trene «bodybuilding» handler ikke bare om å få så store armer som mulig, men å trene seg til en kropp med harmoniske proporsjoner. Hvis du nedprioriterer å trene andre kroppsdeler så kommer armene til å se uproporsjonert store ut, og du bruker opp verdifull tid som du kunne ha brukt til å trene større muskelgrupper.

Start med basicen først!
Når du trener øvelser for rygg der du bøyer i albuen så belaster du også biceps. Det vil si at hvis du trener tunge pull ups, nedtrekk, sittende eller stående roing, en arms roing med hantler og liknende bevegelser så kommer også biceps til å bli sterkere og større.

Tren triceps med tunge pressøvelser
Benkpress, brystpress med hantler, push ups og likende øvelser der du strekker ut albuen trener også triceps.

Bli sterk!
Hvis du prioriterer å øke styrken i store baseøvelser for overkroppen kommer du også til å bli sterkere i armene. Når du er sterk kan du også løfte tyngre vekter og da kommer også musklene til å vokse.

Tren ofte nok
Du bør trene styrketrening minimum tre dager i uken hvis målet ditt er å øke muskelmassen. Da bør du trene hele kroppen hver økt, og ikke splitte opp og kun trene armer en av dagene. Hvis du trener oftere er det også lurt å stimulere hver muskelgruppe flere dager i uken. Heller tren noe lettere så det totale volumet i løpet av en uke blir større enn om du kjører deg fullstendig tom en gang i uken.

Legg inn øvelser for armer etter du har trent større øvelser som gir mer «bang for the bucks»!
Armtrening er desserten og pynten. De store og skikkelig tunge øvelsene er hovedretten og det som danner fundamentet for din fysikk.

Forslag på en treningsuke for deg som trener fem dager i uken:

Mandag – bein

Tirsdag – bryst, skuldre og triceps

Onsdag – hvile

Torsdag – bein

Fredag – rygg og biceps

Lørdag – hvile

Søndag – bryst, rygg, skuldre og armer

bodybuilder posing with dumbbells

Kommentarer

kommentarer