Trening for å forme kroppen

Det er ingen hemmelighet at veldig mange, både kvinner og menn, trener for å føle seg bra. De går ikke på treningssenteret utelukkende for helsefordelene ved fysisk aktivitet, for det er lett å se at mange har et treningsfokus på hvordan de ser ut.

Derfor er det altså mange som trener for å forme kroppen på en eller annen måte – bygge muskler, gå opp i vekt eller gå ned i vekt.

Etter mange år i treningsbransjen opplevde Silje og jeg at vi svarte på de samme spørsmålene igjen og igjen. Derfor bestemte vi oss for å skrive en bok rettet mot kvinner som har som mål om å forme kroppen gjennom styrketrening og kosthold.

Vi mener ikke at alle skal trene for å forme kroppen – denne boken er for dem som allerede har et mål om å forme kroppen, og vi ønsker å gi en sunn tilnærming til den målsettingen. Treningsprogrammene og forslagene til målsettinger har også et fokus på prestasjon i form av å lære nye øvelser og øke i styrke. På den måten prøver vi å formidle treningsglede i stedet for å snakke om hvordan kroppen ser ut.

Her er noe av de vi opplever at mange gjør feil når de har som mål om å forme kroppen:

Treningen
Det er gøy å se at flere kvinner trener styrketrening nå enn bare for noen år siden. Det som kan bli enda bedre er fokuset på å trene tungt nok. Skal man bli sterkere og forme kroppen gjennom å bygge muskler må treningen være av en viss intensitet i form av belastning. Det som også går igjen er at det er problematisk å opprettholde en kontinuitet, og det blir ikke like gode resultater av å ikke trene regelmessig eller ofte nok i forhold til målsettingen.

Kostholdet
Vi opplever at mange synes at kosthold er komplisert og overveldende. I boken vår forklarer vi at det egentlig er veldig enkelt, og vi baserer våre anbefalinger på Helsedirektoratets kostholdsråd. Det som er lett å glemme er at kroppen trenger energi for å restituere etter trening og bygge opp musklene, og derfor har mange blitt overrasket når de ser det daglige matinntaket vi anbefaler til en aktiv jente.

Målsettingen
Mange har en målsetting som blir urealistisk å oppnå fordi innsatsen som kreves ikke er holdbar over tid. Derfor tipser vi om at målsettingen må tilpasses både egne forutsetninger og kapasitet i hverdagen, slik at det blir mulig å opprettholde en kontinuitet. Det er også viktig å være kritisk til det man ser i sosiale medier, og ikke tenke at det andre (tilsynelatende) får til er noe som alle burde klare å få til.

Vi ønsker å formidle at trening og et sunt kosthold skal være lystbetont. Noe som tilfører noe positivt i livet ditt, både fysisk og psykisk.

Kommentarer

kommentarer