– Trener gjerne to økter om dagen

Alexander Gilinsky fra Lørenskog har en tredjeplass i athletic fitness fra 2013. Sist helg gjorde han comeback i Men´s physique på Gardermoen Open og vant!


(Foto: iform.no)

– Jeg er en mann på 26 år som brenner for fitness og trening. Venner og familie er også viktig for meg. Styrketrening er en livsstil for meg, og jeg har drevet med det i 11 år. Jeg tilbringer mye tid på trening, og gjerne to økter om dagen når jeg får tid til det, forteller Alexander.

Hvordan ser treningen din ut?

– Nå får tiden trener jeg et 5-split program. Fokuset er mange repetisjoner og time under tention. Det blir som oftest en cardiotur på 30-60 minutter hver dag også.

Hvordan er kostholdet ditt?

– Det er jo konkurransediett nå om dagen, så da spiser jeg mye rene råvarer. Det er for eksempel kylling, ris, brokkoli, riskaker og så videre.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Ja, litt pre workout og BCAA.

Hvorfor ville du konkurrere i fitness?

– Første gang jeg konkurrerte var for fem år siden. Det var veldig gøy og ga meg nye mål med treningen min. Siden da har jeg hatt en pause fra fitness på grunn av skader og mye jobb. Jeg hadde lyst til å konkurrere igjen nå for å ha et mål å jobbe mot og fordi jeg virkelig har savnet det å konkurrere.

Hva er det som motiverer deg?

– Det som motiverer meg i forhold til sporten er familie, venner og at selve prosessen gir meg en god følelse. Jeg må også trekke frem kjæresten min Tina Johnsen som konkurrerer i bodyfitness. Hun motiverer meg til å bli den beste versjonen av meg selv. Så har vi en av mine beste venner, Robert Berg, som alltid har vært der for meg, og som har støttet og pushet meg mot nye mål. Vi debuterte sammen i 2013 og siden da har han holdt det gående og nesten blitt en «veteran» i fitnessmiljøet.

Nå er det under to uker igjen til NM i fitness og Alexander er mer enn klar for å gå på scenen igjen.

– Jeg gleder meg så mye til å stå der sammen med alle de andre atletene som har lagt ned vel så mye hardt arbeid som det jeg selv har gjort.

Du kan følge Alexander på Instagram: @alexgilinsky

Kommentarer

kommentarer