To uker på off-season

Nå er det to uker siden høstens siste fitnesskonkurranse, og jeg er nå som kalles for off-season. Det er den perioden mellom konkurranser der fitnessutøvere og kroppsbyggere spiser mer mat og trener for å forbedre fysikken frem til neste konkurranse.

For mange kan perioden i etterkant av konkurranse være tøff. Noen synes det er vanskelig å ikke lenger ha full kontroll over matinntaket, og andre synes det er vanskelig å se at kroppsvekten og fettprosenten øker. Det kan ta noe av identiteten fra utøverne fordi de liker å bli forbundet med at de er aktive atleter som jobber mot et spesifikt mål. Noen kan oppleve at de mister kontrollen over matinntaket og spise store mengder mat og søtsaker og føle seg dårlige både mentalt og fysisk i etterkant.

Den første uken spiste jeg mye av det jeg hadde hatt lyst på de siste ukene av oppkjøringen, men jeg fant raskt tilbake til et kosthold som jeg trives med.

Nå spiser jeg mat som jeg liker og som gir meg energi til å gjøre det jeg vil. Jeg har gått opp i underkant av to kilogram, og vil ikke presse på og øke kroppsvekten ytterligere bare for å gå opp i vekt. Jeg trener styrkeløft igjen og føler meg sterkere for hver dag. Ved å ha styrkeløft som et mål etter konkurranse gjør at jeg holder motivasjonen oppe og gleder meg til å gå på trening. Jeg har mye energi og overskudd og også mer energi å bruke, og har begynt å trene mer kondisjon i form av roing og løping.

Som jeg helt sikkert har nevnt før så er det veldig spesielt å gå av en diett og begynne å spise normalt igjen. Da ser jeg virkelig hvor tøft man kjører kroppen sin og hvor lite mat man faktisk spiser for å redusere fettprosenten i en oppkjøring. Jeg teller ikke kalorier nå, men regner med at jeg spiser det dobbelte av det jeg spiste de siste ukene på diett.

Målet mitt fremover er å bli sterkere og å stabilisere meg på en kroppsvekt og fettprosent som er sunn og som jeg trives med.

Jeg skal konkurrere i både benkpress og styrkeløft over nyttår, og jeg regner med at det blir i «min» vektklasse som er -57 kilo. Med tanke på fitness så blir det ingen vårsesong på meg. Jeg hadde sett for meg å konkurrere i NM høsten 2017, men nå i etterkant av siste konkurranse så har jeg tenkt mye på at jeg kanskje ikke orker en runde til.

Men vi får se da, jeg har sagt det før også og klarte ikke å holde meg unna…!

https://

https://

Kommentarer

kommentarer