Therese til topps i bikini fitness

Therese Sivertsen (23) har vært i fitness-gamet i noen år, og for høstsesongen 2018 er dama i superform!

23-åringen fra Oslo har tidligere gode plasseringer i bikini fitness:1.plass Sandefjord Open 2015, 4. plass Oslo Grand Prix 2015, 6. plass NM 2015 og 6. plass NM 2016. I 2018 tok hun 1. plass i både junior- og senior-klassen på Gardermoen Open, og i NM fikk hun en 1.plass i klassen +172 cm, og en 1.plass i junior + 166 cm. Nylig tok Therese også en 2.plass i Nordic Fitness Cup Lathi.

Fortell litt om deg selv?
Jeg prøver å leve livet akkurat slik jeg vil ha det. Som person er jeg spontan, ærlig og omtenksom. Jeg tar vare på menneskene jeg har rundt meg og bruker ofte mer tid på at andre skal ha det bra, enn å prioritere meg selv. Det er givende å dele kunnskapen min om trening, kosthold og generell livserfaring, og å hjelpe folk i riktig retning. Jeg er ofte den folk kommer til hvis de har problemer og vil ha en å snakke med.

Hvordan trener du for tiden?

– Akkurat nå er jeg midt i en konkurransesesong, så treningen er litt annerledes enn hvordan jeg trener off-season. Nå trener jeg flere sett og repetisjoner, og med mer fokus på «bikini fitness-områdene», som rumpe og skuldre. Jeg trener hver eneste dag, både on- og off-season. Når jeg ikke er på konkurranseoppkjøring trener jeg tyngre, med fokus på baseløft. Den siste off-season har jeg hatt fokus på bein og rygg, så da har det blitt mange tunge løft. Da trener jeg ikke noe kondisjonstrening, men i konkurransesesong trener jeg omtrent 30 minutter tre ganger i uken fra et par uker inn i oppkjøringen. I år begynte jeg med cardio åtte uker før første konkurranse.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Jeg spiser stort sett det samme på konkurransediett som jeg gjør off-season, med forskjell på mengden selvsagt. Jeg har en cheatday på lørdager, med et begrenset spisevindu. Jeg har prøvd og feilet litt når det kommer til dietter de årene jeg har konkurrert, og har funnet ut at jeg fungerer best på en variasjon av høye og lave dager når det kommer til mengden karbohydrater.

Bruker du noen kosttildkudd?

– Jeg bruker BCAA, Omega 3 og ZMA. Proteinpulver liker jeg faktisk ikke, og jeg vil heller få i meg proteiner fra ordentlig mat.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Det startet i 2013 da jeg måtte melde meg inn på et treningsstudio for å trene opp kneet mitt etter en kneskade på ski. Jeg fikk sansen for styrketrening og responderte godt på å løfte vekter. Jeg har alltid vært et stort konkurransemenneske og ettersom jeg måtte lege alle andre sportshobbyer på hylla, så søkte jeg etter noe nytt. Da fikk jeg øynene opp for bikini fitness og tenkte med en gang at «dette kan jeg klare å bli god i!». Så begynte jeg å trene meg opp mot det nye målet, og måtte gå opp en hel del i vekt fordi jeg var en tynn og spinkel 17-åring. Men jeg likte godt å jobbe målrettet mot noe. Å stå på en scene faller meg helt naturlig, for jeg har alltid likt oppmerksomhet.

Hva er målene dine innenfor fitness?

– Jeg har alltid hatt som mål å bli norgesmester, og få muligheten til å konkurrere i utlandet. Om det nå skulle skje så har jeg ikke noe bestemt mål videre. Jeg liker jo å konkurrere, og å vinne, så jeg blir nok med på så mange konkurranser i utlandet som mulig, hvis muligheten byr seg. Videre så vil jeg utvikle fysikken min til det beste den noen gang har vært, hver eneste gang jeg går opp på scenen. Det er dette jeg liker med fitness og konkurranser – å lære og utvikle seg hele veien. Utfordringene kommer på rekke og rad under en oppkjøring, og mestringsfølelsen av å overvinne disse er helt utrolig!

Hva er det som motiverer deg?

– Å bli bedre og klokere. Å gjøre menneskene jeg har rundt meg stolte. Jeg har alltid mamma i tankene når jeg legger nye planer for konkurranser. Jeg ønsker å gjøre henne stolt og pusher meg alltid til siste slutt fordi jeg vet at hun reiser til Oslo for å se på meg.

Therese er sin egen coach og legger selv opp både treningen og dietten.

– Jeg har fått en vilje av stål av å drive med dette og vet at så lenge man vil nok er alt mulig. Jeg har gått fra å være en jente på 17 år med en usunn livsstil, undervektig og som nesten ikke spiste noen ting, til å ha lært meg så mye om kosthold og hvordan kroppen faktisk fungerer!

Du kan følge Therese på Instagram: @theresesivertsen

Kommentarer

kommentarer