The Best Nordic Strongman

Da har jeg deltatt i min første internasjonale konkurranse i åpen!

For noen uker siden fikk vi beskjed om at «Norges sterkeste mann» skulle utsettes i åtte uker, og med denne beskjeden fikk jeg også en invitasjon til «The Best Nordic Strongman»-konkurransen i Latvia. Dette er en proff konkurranse i åpen klasse med utøvere fra mange europeiske land. Jeg tok utfordringen på strak arm, selv om jeg ikke kom til å trene noe spesifikt mot denne konkurransen.

Jeg skjønte fort at nivået på utøverne i verden er på et høyere nivå enn jevnt over her hjemme!

De fleste lå på 145-150 kilo pluss i kroppsvekt og skrøt av markløftperser på over 400 kilo, men for meg var det ikke annet å gjøre enn å prestere det jeg kunne i hver øvelse og se hvor jeg havnet. De jeg skulle konkurrere mot var blant annet flere av Latvias og Finlands beste atleter, og han som er rett under Hafthor «The Mountain» Bjørnsson på Island Ari Gudmundsson.

1. Øvelse: 16 tonn truckpull
Med tanke på at jeg så og si var minstemann i denne konkurransen visste jeg dette kunne bli en utfordring. Jeg har heller ikke fått trent denne øvelsen nok grunnet vanskeligheter for å få tak i lastebiler i hverdagen, haha. Jeg dro her inn en tid som holdt til syvendeplass, noe jeg så på som en helt brukbar start i dette feltet.

Latvia bilde 1

2. Øvelse: Powerstairs 200kg-225kg-250kg
Dette var en øvelse jeg hadde gledet meg til og fått til bra på trening hjemme i Norge. Men når jeg så utstyret skjønte jeg at det var veldig annerledes enn det jeg er vant med, og at 250kg-loddet hadde spesielt høyt håndtak som krever at man løfter den ekstra høyt opp. Jeg var veldig rask på 200kg- og 225kg-loddet, men når jeg kom ned til 250 kg klarte jeg bare ikke å få den de siste par centimeter for å få den opp på første trappetrinn! Litt surt, men det var ikke annet å gjøre enn å lære av dette og gå «back to the drawing board». Det ble delt femteplass i denne øvelsen.

3. Øvelse: Pressmedley 130kg stokk – 80kg hantel – 135/140kg stokk – 145/150kg stokk
Jeg var litt usikker på vektene på de to siste stokkene, men det jeg visste var at dette ville være en krevende medley for meg om jeg i tillegg skulle gå for å være rask! Å safe det inn funker dårlig i det selvskapet her, så her var det bare å gå balls to the wall! Jeg fikk alt opp på 38 sekunder, noe som er veldig bra for meg! Det ble et par småtabber her og der, men alt i alt fornøyd. Hadde jeg gjort dette på 36 sekunder hadde jeg klatret opp til fjerdeplass i denne øvelsen, men jeg endte på sjetteplass.

4. Øvelse: 330kg appolons mark for reps
Dette er tuuuunge vekter! Jeg har aldri vært med på konkurranser hvor man repper greit over 300 kilo. Jeg fikk på drakta og gikk inn med full selvtillit! 6 repetisjoner fikk jeg opp, noe jeg er veldig fornøyd med! Dette tyder virkelig på at alt arbeidet jeg legger inn i markløft gir uttelling, så det er bare å glede seg til markløft maksinga på NSM! Resultatet holdt til en delt sjetteplass i markløft med to andre.

5. Øvelse: Yoke 370kg 40m
Jeg liker yoke godt utifra et norsk nivå eller u105kg nivå, men det er helt noe annet når man kommer opp imot gutta som virkelig er gode i åpen. Jeg løp disse 40 meterne på 32 sekunder med en grei tabbe på vei tilbake som gjorde jeg måtte sette ned yoken for å få den i riktig posisjon. Jeg lå med andre ord an til cirka 27-28 sekunder her, noe jeg er fornøyd med! De beste var på 22 sekunder så det gikk raskt!  Her ble det femteplass.

Latvia bilde 2

6. Øvelse: Steinserie 100-120-140-160-180-200kg

Da var det på tide med siste øvelse og jeg merka godt at kroppen hadde vært igjennom mange tunge øvelser! Det hadde regnet hele dagen og det regnet fortsatt da det var på tide med stein. Våte steiner er ikke akkurat optimalt for grepet! Når det var min tur, så var det så langt bare én som hadde klart steinen på 160 kilo. Jeg gikk all inn og klarte 180-kg-steinen  relativt greit, men jeg hadde null grep igjen til å få 200-kg-steinen i fanget. Det ble en tredjeplass i denne øvelsen, og jeg ble bare slått på tid på 180-løftet av et par store beist på 150 kilo pluss.

Totalt: 6. plass

Latvia bilde 3

6.plass i min første internasjonale konkurranse er jeg veldig fornøyd med! Det var små marginer som gjorde at jeg ikke klatret opp til 4. plass totalt, men ikke annet enn at jeg enda ikke er helt sterk nok! Nå er det åtte uker med knallhard jobbing før Norges sterkeste mann, så skal jeg vise at jeg skal være Norges beste strongman de neste årene.

This is just the beginning!

https://

Kommentarer

kommentarer