Takknemlighet

I Bedre Trent Podcast episode 19 så snakket jeg og Silje litt med gjesten vår, Jon Yuen, om det å være takknemlig. Det er noe jeg ofte tenker på i forbindelse med trening og kosthold.

Når jeg har coachet jenter og fulgt dem opp med trening- og kostholdsplaner så har jeg ofte blitt litt lei meg fordi det er så mange fine, friske jenter som er misfornøyde med hvordan de ser ut. For det er ofte det som gjør at de tar kontakt med meg. De vil gjerne ha en kropp som ser litt mer ut som en annens (for eksempel en treningsprofil på Instagram eller en fitnessatlet), med litt mindre fett og litt mer muskelmasse på «de riktige stedene».

Selvsagt så er det innafor å ha mål om å trene for å forme kroppen, øke muskelmassen og stramme opp her og der, hvis det er noe du synes er gøy og som gir deg en bedre helse. Det jeg synes er synd er når det blir til noe altoverskyggende som gir deg en dårlig selvfølelse og et negativt fokus i hverdagen. Og det er her takknemlighet og å endre fokus kommer inn. Fordi det tar tid å trene seg opp og endre kroppssammensetning så bør prosessen være fylt med gode følelser.

Her er noen eksempler på hva jeg er takknemlig for, og som gjør at jeg er mer bevisst på de fine tingene i hverdagen min, mens treningen ruller og går i bakgrunnen.

Jeg er frisk
Man tar ofte for gitt å ha en frisk kropp og et friskt sinn. Derfor er jeg takknemlig hver eneste dag for at jeg har en kropp som er hel og frisk. Jeg er takknemlig når jeg har en god følelse av ro inni meg, og når jeg kjenner at jeg ikke er stresset. Dessuten er helsetilbudet vi har i Norge helt enestående, og den dagen jeg trenger hjelp til noe så vet jeg at det er få steder i verden som kunne ha gitt meg det samme.

Jeg har mat i kjøleskapet
Vi er så heldige som kan velge å spise akkurat det vi vil. Som oftest velger jeg mat som jeg vet er næringsrik og som gjør at jeg føler meg bra gjennom å gi meg overskudd i hverdagen og energi på trening. Noen ganger spiser jeg også noe ”usunt”, og nyter det nettopp fordi jeg kan.

Fantastisk å gå inn i 30-årene når jeg har så nydelige venner og en frisk og sterk kropp ???? #letsdothis #hello30s

A post shared by Susanne Soydan ???? (@susannesoydan) on

Jeg har gode venner
Det går ikke en dag uten at jeg er takknemlig for vennene mine. Det er en helt utrolig fin følelse å være omringet av mennesker som jeg kan dele tankene mine med, som byr på seg selv, som jeg kan le med til jeg får vondt i magen, som jeg kan gråte med når jeg er trist og som alltid backer meg opp når jeg trenger det.

Naturen
For å ha det bra trenger jeg å være ute, og derfor er jeg takknemlig for at jeg har naturen så nære at jeg bare kan snøre på meg skoene og gå ut i skogen fra leiligheten. De dagene det er vakkert vær eller fine farger på himmelen setter jeg stor pris på det.

 

Takk for turen @anaveti.fit ?☀️? #cardioqueens #liveterbestute #asker

A post shared by Susanne Soydan ???? (@susannesoydan) on

Kommentarer

kommentarer