Å trene med supersett

Woman lifting  weights and working on her chest at the  gym

Når det gjelder trening og treningsprogram finnes det ikke ett fasitsvar på hvilket som er det ultimate programmet for alle.

Vi har alle ulike mål og forutsetninger, men uansett hvilket nivå du er på eller hva du ønsker å oppnå med treningen, så er det viktig med variasjon.

Kroppen trenger å få nye utfordringer, enten det er nye øvelser, flere/færre repetisjoner, nye varianter av øvelser du allerede trener og så videre.

Ett alternativ for å få inn variasjon og utfordring er supersett.

Dette er en metode hvor to øvelser trenes rett etter hverandre uten pause mellom øvelsene. Vanligvis velges det to øvelser som belaster samme muskelgruppe. Ved for eksempel trening av bryst kan man trene benkpress som hovedøvelse i super-sett med flies som hjelpeøvelse. Tiden mellom de to øvelsene skal være kortest mulig, og pausen mellom super-settene skal være på ett til to minutter. Velg en belastning slik at antall gjennomførte repetisjoner ligger mellom 6 til 10 på hovedøvelsen, og 8 til 12 på hjelpeøvelsen.

I tillegg til at supersett kan være tidsbesparende, så vil denne metoden også føre til høyere puls og forbrenne mer fett samt gi mer pump i musklene.

Her får du et eksempel på hvordan du kan trene hele kroppen med fire supersett-varianter:

Supersett 1
Brede pull ups (3×10) i super-sett med pushups (3×15)

Supersett 2
Beinpress (3×10) i super-sett med liggende leg curl (3×15)

Supersett 3
Sittende skulderpress (3×10) i supersett med sidehev i kabel (3×10)

Supersett 3
Pushdowns i kabel (3×12) i supersett med biceps-curl med manualer sittende på skråbenk (3×12)

Kilde: Mensfitness.com

Kommentarer

kommentarer