Her får du tips til en veldig enkel og sunn oppskrift til eltefrie rundstykker som du selv kan pimpe opp med for eksempel sesamfrø, gresskarkjerner eller lignende hvis du ønsker.
Med denne deigen slipper du å bruke tid på å stå å elte og du trenger heller ikke mange ingredienser. Du må gjerne lage deigen kvelden før og la den stå å heve over natta. Da kan du enkelt lage deg nystekte rundstykker om morgenen.
8-10 rundstykker:
200 gram hvetemel (kan bruke siktet speltmel)
100 gram havregryn
200 gram havremel
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts tørrgjær
5 dl vann fra springen (kaldt/lunket)
Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette samme før du tilsetter vann. Rør godt sammen og sett over lokk eller dekk til med plast. La deigen stå å heve i 8-12 timer. Sett ovnen på 250 grader. Etter at deigen er ferdighevet så har du over litt hvetemel både både kjøkkenbenken og på deigen. Form deigen lett til en jevn “klump” (husk at du ikke skal kna eller elte) som gjør at du enkelt kan skjære opp i 8-10 like store emner.
Plasser rundstykkene på et brett ikledd bakepapir. Stekes i cirka 15 minutter. La rundstykkene bli litt avkjølt før servering. Disse kan også fryses.