Superdigge horn med ost og skinke

Dette er en oppskrift på litt grovere horn med ost skinke som jeg har fått fra mammaen min. Disse hornene blir så saftige og gode, og kan også fryses ned til senere.

Jeg spiser disse som både frokost og kveldsmat, og jeg tar gjerne med meg et par horn som lunsj eller når jeg er på farten.

Du trenger:
9 dl hvetemel
1-2 dl sammalt grov hvete
1 ts salt
2-3 ss olje
3,5 dl vann
1 pakke gjær
Gulost og kokt skinke
1 egg til pensling

Bland gjæren sammen med vann og olje. Tilsett melet litt etter litt og 1 teskje salt. La deigen stå til heving cirka 45-60 minutter før du baker ut hornene. Ta den ferdighevede deigen på bakebordet og del i to. Dryss på litt mel og bruk kjevlen til å få deigen flatere. Skjær hver leiv i like store trekanter. Ha på en skinkeskive og en skive med ost før du ruller trekantene fra den brede siden og inn mot spissen. Form hornene og legg dem med spissen ned på et stekebrett med bakepapir. Etterhev hornene til dobbel størrelse. Pensle hornene med litt sammenpisket egg og strø gjerne litt ost oppå, før de stekes på 200-225 grader i 10-15 minutter.

Kommentarer

kommentarer