Sunnere smuldrepai

Har du lyst på noe søtt og godt som samtidig bidrar med mye bra næring? Prøv en smuldrepai med sesongens norske epler og bær – perfekt nå på høsten!

Smuldrepai er enkelt og raskt å lage, i tillegg til at man kan variere med ulike typer frukter og bær. Denne oppskriften har blåbærfyll, og passer ypperlig til både dessert eller som kveldskos. Du kan fint erstatte halvparten av mengden med bær med annen bærtype eller fruktbiter.

Du trenger:
1 dl havregryn
½ dl hvetemel
½ dl FiberFin 
3 ss Sukrin Gold
40 gram mandler eller valnøtter, grovhakket
80 g smør

Fyll:
500 g blåbær (ferske eller frosne)
1 dl Sukrin Gold 
1 ss potetmel/maizena

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til smuldredeigen i en blender eller food processor til du får en jevn konsistens. Ha bærene i en ildfast form og bland sammen med potetmel/maizena og Sukrin Gold. Dryss over smuldredeigen og stek alt i cirka 25 minutter ved 225 grader.

TIPS: Server lun smuldrepai med litt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt – det blir ekstra godt!

 

Kommentarer

kommentarer