Sunnere sjokoladecookies med havre

Hjemmebakte cookies smaker best og det er ikke så komplisert å lage kjeks som både smaker godt og bidrar med gode næringsstoffer.

Ved å bytte ut tradisjonelt sukker med eksempelvis Sukrin og bruke havregryn og litt grovt mel fremfor kun lyst hvetemel, så får du mer næringssrike kjeks som også metter mer. Prøv denne oppskriften på sunnere sjokoladecookies – perfekt når du har lyst på noe søtt eller trenger litt rask energi for eksempel før en treningsøkt.

Du trenger:
200 g Cocosa
50 g Sukrin 
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
2 dl havregryn
125 g hvetemel
1 ts natron
200 g mørk sjokolade, hakket

Slik gjør du:
Pisk sammen Cocosa og Sukrin. Rør inn egg, og deretter salt, vaniljesukker og havregryn. Bland sammen mel og natron, og ha dette oppi røren. Tilsett hakket sjokolade og bland godt slik at du får en jevn deig. Fordel deigen i 6-8 klatter på et stekebrett med bakepapir. Trykk de litt ned med en skje. Stek på 200 grader i cirka 10 minutter.

Kommentarer

kommentarer