Scones er et bakverk som lages med bakepulver i stedet for gjær. Disse passer fint både som et del av et måltid, som kaffekos eller når du vil ha noe ekstra godt til kvelds.
Denne scones-oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat. Her bruker du sesam-mel i stedet for hvetemel som gir mer fiberrike scones. Sesam-mel er perfekt for glutenfri bakst! I tillegg vil cottage cheese bidra til et saftig og mer proteinrikt resultat.
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bolle. Form store boller på et stekebrett med bakepapir. Stekes på 200 grader i 20-25 min.
FOTO: Funksjonell Mat
TIPS:
Du kan tilsette litt hakkede nøtter, rosiner, tørket frukt og lignende i deigen for å få litt ekstra smak. Ferdige scones kan spises som de er eller du kan ta på litt syltetøy, brunost etc.
Flere smarte bakeprodukter fra Funksjonell Mat finner du hos Proteinfabrikken.no. Hva med for eksempel Proteinbrød, eller sunnere kakemiks eller sjokoladekake?