Sunnere scones

Scones er lett å lage og smaker supergodt i et større måltid til frokost eller kvelds eller hvis du bare har lyst på litt digg kosemat. 

Det er relativt raskt og enkelt å lage – her får du tips til en oppskrift som gir sunnere scones med fiber uten tilsatt sukker. Oppskriften er fra Funksjonell Mat. 

Du trenger:
250 g (4 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin
2 ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss Sukrin
2 ss olje eller smeltet smør
2 ss yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl melk

Slik gjør du:
Bland sammen de tørre ingrediensene. Rør inn smør/olje, yoghurt og melk til du får en smidig deig. Kjevle eller. Kjevle eller klapp deigen ut til en cirka 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones med for eksempel et kjøkkenglass. Pensle med melk på toppen. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter på 220 grader, til de er godt hevet og gjennomstekt. Serveres nystekte scones slik som de er, eller med syltetøy eller annet pålegg.

Kommentarer

kommentarer