Sunnere pinnebrød

Sommeren er høysesong for grilling og pinnebrød passer perfekt både når du er på tur eller som tilbehør til grillmåltidet hjemme!

Den mest vanlige varianten består av fint hvetemel, men du kan enkelt bytte ut det fine melet for å få et grovere og mer næringsrikt alternativ. I tillegg kan du pimpe opp pinnebrødene ved å bruke smakstilsetninger som frø, krydder og urter.

Kinder backen Stockbrot in den Ferien

Sunnere og grovere pinnebrød
2,5 dl havremel (kjøpes ferdig eller knus havregryn i en blender)
3 dl sammalt hvete eller annet grovt mel
1 ts salt
1-2 ts bakepulver
cirka 2 dl vann
3-4 ss olje (for eksempel rapsolje eller olivenolje)
Valgfri smakstilsetning (for eksempel oreganokrydder, hakkede friske urter, soltørket tomat, halve oliven etc)

Slik gjør du
Bland sammen det tørre, og tilsett deretter vann og olje. Bland sammen til du får en glatt deig, den skal ikke være for klissete. Ha litt olje rundt deigen og oppbevar den i en brødpose eller boks (oljen vil bidra til at deigen ikke klistrer seg fast i posen/boksen). Del opp deigen og trill bitene i passe store pølser med litt tykkelse. Tvinn de rundt et spyd/pinne. Stek pinnebrødene over glør mens du jenvlig snur rundt på pinnen. Pinnebrødene er ferdig når «de slipper pinnen». Du kan også tvinne pinnebrød rundt grillpølser og grille dette.

stockbrot zubereiten

Kommentarer

kommentarer