Sunnere påske-ostekake

Denne ostekaken er en sunnere og magrere variant med appelsiner som passer perfekt nå i påsken!

Med ingredienser som havregryn og valnøtter i stedet for kjeks, og cottage cheese og vaniljekesam som ostekrem får du et mer næringsrikt resultat sammenlignet med tradisjonelle ostekaker.

Du kan også lage din egen gelé med sukkerfri appelsinsaft hvis du ønsker ytterligere reduksjon av sukker og kalorier.

Kaken er frisk og god, samtidig som den er enkel å lage – helt uten stekeovn!

Bunn:
1 plate
mørk sjokolade, 70% kakao
2 ss
sterk kaffe
5 ss
saft fra appelsin
2 dl
havregryn – lett ristet i en tørr panne
8 stk v
alnøtter, finhakkede

Gelélokk:
3 stk
appelsin
1 stk
rød appelsin
1 pk
gelépulver med appelsinsmak
1 dl
appelsinsaft
½ dl
vann

Ostekrem:
3 dl cottage cheese
3 dl
kesam vanilje
1 pk
gelépulver med appelsinsmak
1 dl
appelsinsaft
½ dl
vann

Slik gjør du:
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft. Bland deretter inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn blanding. Fordel massen i en kakeform på cirka 24 cm ikledd bakepapir. Sett bunnen kjølig.

Skrell appelsinene og skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften. Ha cottage cheese i en blender eller hurtigmikser og kjør til du får en glatt masse. Du kan også bruke en stavmikser. Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser. Lag gelé med cirka 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen. Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.

For å lage gelélokk lager du gelé med cirka 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.  Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger. Hell geleen over og sett kaken kjølig igjen.

Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien – gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.

Oppskriften og bilde er fra Opplysningskontoret for frukt.no.

 

Kommentarer

kommentarer