Sunnere marengs med sukrin

Marengs, også kjent som pikekyss, kan brukes både som snacks og som spiselig pynt. I denne oppskriften er det byttet ut en del tradisjonelt sukker med Sukrin fra Funksjonell Mat – noe som gir en sunnere marengs-variant med lavere kaloriinnhold. 

Du trenger:
4 eggehviter (140 g)
80 g (ca 1 dl) Sukrin
80 g (ca 1 dl) sukker

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 100 grader. Mål opp Sukrin og sukker i skål. Pisk eggehviter et par minutter slik at du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett deretter litt og litt av sukkerblandingen mens du fortsetter å piske i cirka 5 minutter totalt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på stekebrett med bakepapir. Alternativt kan du bruke to spiseskjeer til å sette toppene. Stek marengstopper i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.

Oppskrift fra Funksjonell Mat

Kommentarer

kommentarer