Sunnere julegodt: Peanut Butter Cups og marsipan

Her får du to oppskrifter til sunnere julesnacks, men dise godbitene kan du selvfølgelig nytes ellers i året også!

Peanut butter cups
200 gram sukkerfri valgfri sjokolade
PB2 Powdered Peanut butter eller vanlig peanøttsmør
Vann

Slik gjør du:
Smelt sjokoladen over vannbad. Sett konfektformer ut over på et brett. Bland ut PB2 i litt vann til du får en fast og fin mengde med peanøttsmør. Her må du bare prøve deg litt frem med mengde pulver og vann. Drypp litt sjokolade i bunnen av konfektformene. Deretter ett lag med PB2 peanøttsmør, for så å toppe med et lag sjokolade på toppen. Sett kaldt i minst to timer. Oppbevares kaldt.

Marsipanstenger og marsipankuler
200 gram mandelmel eller malte mandler
140 gram sukrinmelis
2 ts sukrin gold
4 eggehviter
Noen få dråper mandelessens

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene og sett deigen et par timer i kjøleskapet. Skjær opp deigen i passe store biter og trill marsipanstenger eller marsipankuler. Disse smaker fantastisk, og smaker enda bedre dersom du dypper de i sukkerfri sjokolade!

Ta en titt innom @maritamisiewicz på instagram for flere tips, hun er flink på kjøkkenet!

Kommentarer

kommentarer