Sunnere julebrød

Med kun noen få uker igjen til desember og julehøytiden er det mange som har startet førjulstiden. Det kan bli mye mat, kaker og snop i løpet av denne perioden, men det finnes mange oppskrifter som du enkelt kan gjøre litt mer næringsrike og sunnere. 

Her får du tips til en julebrød-oppskrift med næringsrikt mel og ikke noe tilsatt sukker. Resultatet er et smakfullt og saftig brød med masse deilig smak.

Du trenger:
75 gram rosiner
1,5 ss kanel
2 ss rom
50 gram valnøtter
200 gram finmalte mandler
50 gram sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 gram kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg

Slik gjør du:
Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund. Hakk valnøtter og bland dette sammen med de andre tørre ingrediensene. Visp sammen kesam og egg i en egen bolle, og rør inn rosinene. Bland alt sammen til en deig og la deigen stå å svelle i cirka 10 minutter. Ha den over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen. La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.

Oppskriften er hentet fra Funksjonell Mat.

Tips: Hos Proteinfabrikken finner du en rekke produkter fra Funksjonell Mat. Hva med for eksempel Sunnere Fiberbrød,  Mandelmel, eller Cake in a Cup?

Kommentarer

kommentarer