Sunnere, fiberrik pizzabunn

Pizza er noe de fleste setter pris på og man kan lage mange varianter. Selv om pizza kanskje er sett på som «junk food», så er det ikke så mye som skal til for å pimpe opp dette måltidet til å bli litt sunnere og mer næringsrikt. 

Ved å ha litt grovere mel i bunnen, proteinrikt pizzafyll og ulike grønnsaker som topping pluss en liten salat ved siden av, så er mye gjort.

Prøv for eksempel denne pizzabunnen med høyt fiberinnhold neste gang pizza står på menyen. Her bruker du FiberFin som er fiber helt fritt for gluten og som bidrar til en mer langvarig metthetsfølelse.

 

Til 1 stor pizza:
270 gram (4½ dl) hvetemel
60 gram (1 dl) FiberFin
1 ss olivenolje
2,5 dl vann
½ pakke tørrgjær
½ ts salt

Slik gjør du:
Bland alt det tørre, og tilsett lunket vann og olje. Elt i 4-5 minutter – det er viktig å elte deigen godt! Dekk deigen med plast og la den heve i cirka 30 minutter, eller til dobbel størrelse. Deretter kjevler du ut deigen og forsteker denne i cirka 5 minutter på 200 grader. Ha så på ønsket pizzafyll og stek videre i 12-15 minutter.

Oppskriften er fra Funksjonell Mat. 

Kommentarer

kommentarer