Sunnere fastelavnsboller

Søndag 14.februar 2021 feires fastelavn og da er det mange som pynter med fastelavnsris og spiser fastelavnsboller. 

Samme dag feires også morsdag og Valentinsdagen, så da passer det vel perfekt servere deilige boller fylt med krem!

Proteinfabrikken kan tilby en rekke produkter fra Funksjonell Mat som gjør bakingen litt sunnere uten at det går utover smak.

Her får du tips til hvordan du kan lage sunnere fastelavnsboller med oppskrift fra nettopp fra Funksjonell Mat. 

Du trenger:
100 g meierismør
3 dl melk
1 egg
1 pakke tørrgjær
500 g hvetemel eller speltmel
60 g
90 g SukrinMelis
1 ss honning
½ ts kardemomme

Pensling:
Sammenvispet egg

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte og 1-2 ss SukrinMelis vispet til krem
Syltetøy, gjerne sukkerfritt
SukrinMelis til pynt

Slik gjør du:
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt. Ha blandingen over i en bakebolle, og tilsett egg, gjær, SukrinMelis, kardemomme og honning. Deretter tilsetter du FiberFin og mesteparten av melet, og elt sammen til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve cirka 1 time på et lunt sted.

Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller. Sett bollene på bakepapir eller smurt plate. La dem etterheve på et lunt sted i 30-40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene ved 225 grader i 12 – 15 minutter. Avkjøl bollene på rist. Når bollene er avkjølte skjærer du av toppen, ha på syltetøy og krem. Legg på lokket og dryss over litt siktet SukrinMelis.

Kommentarer

kommentarer