Sunnere fastelavnsboller

Førstkommende søndag er det fastelavn og mange feirer med tradisjonelle fastelavnsboller fylt med krem.

Her får du tips til fastelavnsboller uten tilsatt hvitt sukker og med FiberFin som gir bedre metthetsfølelse. Lag gjerne en sunnere vaniljekrem med kremfløte og vaniljekesam tilsatt litt SukrinMelis. Resultatet er saftige, smakfulle kremboller! Ønsker du syltetøy kan du bruke en sukkerfri variant.

Fastelavnsboller – cirka 16 stk
Du trenger:

100 g meierismør eller 1 dl rapsolje
3 dl melk
1 egg
1 pakke tørrgjær
500 g hvetemel eller speltmel
60 g FiberFin
90 g SukrinMelis
1 ss honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
½ ts kardemomme
Sammenvispet egg til pensling

Kremblanding:
1,5 dl pisket kremfløte
1,5 dl vaniljekesam
2 ss SukrinMelis

Slik gjør du:
Smelt smøret, ha i melken og varm til du får en fingervarm blanding. Ha blandingen over i en bakebolle, og tilsett egg, gjær, SukrinMelis, kardemomme og honning. Tilsett FiberFin og mesteparten av melet, og elt sammen til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve cirka 1 time på et lunt sted. Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller. Sett bollene på bakepapir eller smurt plate. La dem etterheve på et lunt sted i 30-40 minutter. Visp 1 egg og pensle bollene og stek de på 225 grader i 12 – 15 minutter. Avkjøl bollene på rist. Når bollene er helt avkjølt kan du skjære av toppen av bollene og fyll med kremblanding (og syltetøy). Legg på toppen igjen og dryss over litt SukrinMelis.

Disse bollene kan du selvfølgelig også lage selv om det ikke er fastelavn!

Oppskriften er fra Funksjonell Mat. 

Kommentarer

kommentarer