Sunnere eplekake

Nå er det høysesong for norske epler og da passer det perfekt å lage eplekake. Denne oppskriften er fra Funksjonell Mat som tilbyr en rekke ulike produkter hos Proteinfabrikken.

Denne eplekaken har et høyt innhold av gode næringsstoffer som proteiner fra cottage cheese og egg samt  fiber fra blant annet FiberFin og mandelmel. I tillegg får du en eplekake helt uten tilsatt sukker.

Du trenger: 
2 egg
90 g Sukrin Gold
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
30 g FiberFin
45 g mandelmel (fettredusert)
2 ss smør, smeltet
80 g cottage cheese
1 dl melk

Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin Gold
1-2 ts kanel
Noen hakkede mandler, kan sløyfes

Slik gjør du:
Pisk eggene stive, og rør deretter inn Sukrin Gold. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell røren over i en 24 cm rund kakeform. Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin Gold, kanel og eventuelt hakkede mandler. Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Kommentarer

kommentarer