Sunnere carbonara

Det er ikke uvanlig å ha igjen litt ulike rester i kjøleskapet med både ostebiter, en melkeskvett, ferdigkokt pasta og lignende. Dette er ypperlige ingredienser til å lage et nytt og smakfullt måltid!

I tillegg til å unngå matsvinn så kan det være ganske motiverende og inspirerende å lage nye restemat-måltider. Du slipper også å bruke tid på å reise innom matbutikken.

Her får du tips til en enkel oppskrift på hvordan du kan lage deg en carbonara-lignende rett med rester av ferdigkokt pasta eller nudler, og/eller osteslumper, den siste melkeskvetten og de siste påleggsskivene fra skinkepakka.

Til 1 porsjon:
cirka 2 never ferdigkokt pasta/nudler
1/2 dl melk
1 egg
3-4 ss revet ost/osteterninger
3-4 skiver magert kjøttpålegg (for eksempel skinke – du kan også bruke bacon hvis du ønsker det)
Sort pepper

Slik gjør du:
Bland sammen egg, melk og ost i en kjele. Varm opp og tilsett skinke/bacon og pasta/nudler. Rør godt sammen og server med litt sort pepper på toppen. Server gjerne med en salat ved siden av.

Kommentarer

kommentarer