Sunne og digge søtpotetlapper

Søtpotet er en svært anvendelig rotgrønnsak som i tillegg er næringsrik og smaker godt!

Denne oransje grønnsaken kan både bakes, kokes, stekes, wokkes, moses og brukes som ingrediens i mange retter. Har du rester etter søtpotetmos er det genialt å bruke som ingrediens i en annen rett, for eksempel pizza med søtpotetbunn, søtpotetmuffins eller søtpotetlapper som du får oppskrift på her.

242331-7-1422364633062

Du trenger:
100-120 gram søtpotetmos (skrell søtpotet og skjær i biter, kok bitene møre og mos til det blir en glatt puré med en stavmikser)
1-2 ss Sukrin Gold
2-3 ss lettkokte havregryn (eller havremel)
2-3 ss mandelmel, BakePro eller annen tørrvare
1/2 ts bakepulver
1 egg
1 liten skvett melk (0,25-0,5 dl)
Litt kanel og kardemomme

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen til du får en pannekakerøre med litt tykk konsistens. Smelt smør i en stekepanne og stek små lapper på middels varme. Etter 3-4 minutter bruker du en stekespade til å sjekke om pannekaka er stekt på den ene siden slik at du kan snu den. Begynner pannekaka å løsne fra hverandre lar du den ligge et par minutter til. Server med ønsket tilbehør. Personlig kan jeg anbefale vaniljekesam, bær og litt søtningsstoff som for eksempel Sukrilett Meliserstatning. 

 

242331-7-1422365097432

Kommentarer

kommentarer