Sunne knekkebrød du enkelt lager selv

grove-knekkebrod49

Dette er raske, smakfulle og mettende knekkebrød som passer like godt til både frokost, lunsj, kveldsmat eller i matpakka. 

Med næringsrike ingredienser er dette knekkebrød du kan nyte med god samvittighet og som gir kroppen din en haug med gode næringsstoffer!

Dette trenger du:
260 gram sammalt hvete, grov
120 gram store havregryn
120 gram solsikkekjerner
70 gram linfrø
70 gram sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Deigen skal være litt løs og klissete. Smør blandingen utover tre brett ikledd bakepapir. Ønsker du litt tykkere knekkebrød bruker du to brett. Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 grader i cirka 25 minutter. Deretter tar du ut brettene og skjær opp knekkebrødene i passe store biter. Sett brettene tilbake inn i ovnen og stek videre på 150 grader i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

Bruker du vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 grader, og så settes temperaturen ned til 170 grader.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Kommentarer

kommentarer