Hamburger eller taco? Ja takk, begge deler!
Prøv for eksempel denne hjemmelagde tacoburgeren som består av karbonadedeig med guacamole og mager kesam som dressing.
Til fire burgere:
400 gram karbonadedeig
1 egg
Tacokrydderblanding (Paprikapulver, spisskummin, litt hvitløkspulver og litt chilipulver/knuste chiliflak)
Ha egg, karbonadedeig og krydder i en bolle og bland godt sammen. Form fire burgere som du steker i en stekepanne på middels varme. Bruk litt stekeolje/smør hvis du ønsker. Stek burgerne 4-5 minutter på hver side før du skrur ned varmen og lar burgerne fortsette å steke på lav varme i noen minutter til slik at de blir gjennomstekt. Mens burgerne fortsetter å stekes på lav varme lager du guacamole.
Guacamole:
1 stk avokado
Saften fra 1/4 lime
1 ts hakket rød chili (kan sløyfes)
1 båt hvitløk
Salt og pepper
Skrell avokadoen og mos avokadokjøttet med en gaffel. Bruk en hvitløkspresse til å mose hvitløksbåten. Bland sammen med avokadoen og tilsett de andre ingredisene. Smak til med salt og pepper.
Legg tacoburgerne i grove hamburgerbrød sammen med salatblader, guacamole, mager kesam, tomatsalsa og osteskiver. Server sammen med en salat med agurk, rødløk, tomat og mais.