Sunn tacoburger

Hamburger eller taco? Ja takk, begge deler!

Prøv for eksempel denne hjemmelagde tacoburgeren som består av karbonadedeig med guacamole og mager kesam som dressing.

Til fire burgere:
400 gram karbonadedeig
1 egg
Tacokrydderblanding (Paprikapulver, spisskummin, litt hvitløkspulver og litt chilipulver/knuste chiliflak)

Ha egg, karbonadedeig og krydder i en bolle og bland godt sammen. Form fire burgere som du steker i en stekepanne på middels varme. Bruk litt stekeolje/smør hvis du ønsker. Stek burgerne 4-5 minutter på hver side før du skrur ned varmen og lar burgerne fortsette å steke på lav varme i noen minutter til slik at de blir gjennomstekt. Mens burgerne fortsetter å stekes på lav varme lager du guacamole.

Guacamole:
1 stk avokado
Saften fra 1/4 lime
1 ts hakket rød chili (kan sløyfes)
1 båt hvitløk
Salt og pepper

Skrell avokadoen og mos avokadokjøttet med en gaffel. Bruk en hvitløkspresse til å mose hvitløksbåten. Bland sammen med avokadoen og tilsett de andre ingredisene. Smak til med salt og pepper.

Legg tacoburgerne i grove hamburgerbrød sammen med salatblader, guacamole, mager kesam, tomatsalsa og osteskiver. Server sammen med en salat med agurk, rødløk, tomat og mais.

Delicious homemade burger on rustic wooden desk

Kommentarer

kommentarer