Sunn restetapas: 3 oppskrifter med julemat

I julen blir det alltid rester etter julemiddager, frokoster og lunsjer. Dette kan fint brukes til å lage nye retter slik at du ikke trenger å måtte kaste mat eller spise det samme flere dager på rad.

Å lage fingermat og juletapas er et godt alternativ når du har mye rester igjen i jula. Her får du tips til 3 enkle, smakfulle og sunne juletapas-retter som du kan kose deg med:

Kalkunsalat
Kalkun er et populært måltid for mange i julehøytiden og på nyttårsaften. Dette er både magert og proteinrikt kjøtt du kan bruke i en salat hvis du får igjen rester. Her kan du fint putte oppi de salatingrediensene du måtte ønske, for eksempel isbergsalat, agurk, paprika, tomat, ananas og så videre. Noen ristede pinjekjerner, valnøtter eller granateplekjerner gir salaten litt ekstra deilig crunch. Lag salaten som en del av et større tapasbord eller spis det som et måltid alene.

Prøv for eksempel denne oppskriften med deilig soyadressing – 1 porsjon: 
150-200
 gram kalkunfilet
1/2 pakke ferdigkuttet salatblanding
1/2 stk finstrimlet vårløk
1/4 finstrimlet paprika
ss grovhakkede valnøtter
2 ss granateplekjerner
ss friske urter (persille, basilikum etc)
Soyadressing: 
1 ss soyasays
1 ss rapsolje
0,5 ss sesamolje

Bland sammen alle salatingrediensene og ha over på en tallerken. Rør sammen soyadressingen og hell over.

Lefseruller med røkelaks og smøreost
Har du igjen laks etter julefrokosten eller lunsj? Da smaker det godt å pakke inn fiskebiter i lefse som du har smurt med Snøfrisk kremost naturell eller med dillsmak. Dette er perfekt til juletapas eller som en liten snack.

1 porsjon:
1/4 pakke kremost
100 gram røkelaks
2 potetlefser
25 gram rucculasalat
Grovmalt pepper

Smør smøreost på lefsene og legg på laks, rucculasalat og dryss over litt pepper. Rull sammen og skjær lefsebitene i to.

Bruschetta med julepålegg
Har du igjen juleskinke, julepostei, litt deilig ost og lignende så er bruschetta et godt alternativ til tapasbordet, kveldsmat eller som et lite lunsjmåltid.

1 porsjon: 
2 skiver godt brød
1 ss olivenolje
2 ss kremost naturell
4 skiver juleskinke (eller det julepålegget du måtte ønske)
6-8 ringer syltet rødløk (eller vanlig rødløk)
Litt grønt eller spirer til pynt

Ha olivenolje i en varm stekepanne og rist brødskivene på begge sider slik at de blir gyldne og sprø. Legg skivene på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Deretter smører du skivene med kremost før du har på ønsket julepålegg og topper det hele med litt rødløk og grønt.

Kommentarer

kommentarer