Sunn og digg julesnacks: brente mandler

I førjulstiden er det mange som liker å bake julekaker, bygge pepperkakehus og lage julegodteri. Det kan føre til et høyt inntak av både tilsatt sukker og «tomme kalorier», men det finnes sunnere julesnacks som smaker like godt!

Prøv for eksempel denne varianten av brente mandler hvor tradisjonelt sukker er byttet ut med Sukrin Gold. Mandler og nøtter i seg selv er både digg, enkelt og næringsrikt! Her får du i deg mange ulike vitaminer og mineraler, fiber, protein samt et høyt innhold av sunne fettsyrer.

Brente mandler er lett og kjapt å lage, og passer perfekt som en spiselig julegave eller som julesnacks til deg selv.

Du trenger:
250 g mandler
90 g (1,5 dl) Sukrin Gold
1/4 dl vann
1 ss smør

Slik gjør du:
Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene. La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og rør rundt til mandlene har fått en mørkere farge. Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank. Ta opp mandlene fra kjelen og legg dem på et brett med bakepapir. Skill mandlene fra hverandre med to gafler, og la avkjøle helt på brettet.

Bilde og oppskrift er hentet fra: 
Funksjonell Mat

Funksjonell Mat har en rekke smarte og sunne produkter på Proteinfabrikken.no – sjekk utvalget her.

Kommentarer

kommentarer