Sunn banankake med blåbær

Banan fungerer ypperlig som treningsmat og mellommåltid.

I tillegg er denne gule frukten en perfekt ingrediens i bakst, pannekaker og lignende fordi det gir et naturlig søtt resultatet, uten at du trenger å bruke tilsatt sukker. Prøv denne banankaken som smaker like godt til frokost, lunsj og kvelds!

Banankake med blåbær
2 porsjoner – cirka 430 kcal per porsjon
2 bananer
4 egg
2 dl havregryn
Salt, kardemomme og kanel etter smak
2 dl blåbær

Mos bananene og rør inn egg, havregryn og krydder. La røren stå i kjøleskapet og svelle, alt ifra en halvtime til over natta. Rør inn opptinte blåbær rett før du steker kaken. Hell røren på bakepapir i en langpanne, og bre den ut til den er omtrent 1,5 cm tykk. Stek på 200 grader i cirka 10 minutter. Avkjøl og skjær kaken opp i ruter. Kakebitene kan fint oppbevares i en matboks over natten, så da har du frokost for to dager.

Kommentarer

kommentarer