Sukkerfri vaniljesaus

bocal de crme anglaise

Vaniljesaus kan brukes til så mangt og passer perfekt sammen med for eksempel bærdesserter, gelé, eplekake og lignende. Eller kanskje du liker å nyte vaniljesausen slik som den er uten noe tilbehør?

Uansett så er det enkelt å lage sin egen sunnere versjon uten tilsatt sukker. Vaniljesaus er også genialt å lage når du har eggeplommer til overs.

Prøv denne oppskriften:
5 dl melk
1 vaniljestang (frøene)
4 eggeplommer
50 gram Sukrilett Meliserstatning
25 gram sukrin gold (her kan du også bruke sukrinmelis eller annen sukkererstatning hvis du ikke har sukrin gold)
20-25 gram maizena

Snitt opp vaniljestanga og skrap ut frøene. Hell melken over i en kjele og tilsett både vaniljestanga og frøene. Varm opp blandingen til kokepunktet. Deretter skrur du ned til middels varme. Pisk sammen eggeplommene, Sukrilett Meliserstatning og sukrin gold. Bland godt før du rører inn maizena. Tilsett litt av melkeblandingen i eggeblandingen og rør  godt. Så heller du dette over i kjelen og rører godt rundt slik at blandingen begynner å tykne.

Fjern vaniljestangen og avkjøl sausen.

Kommentarer

kommentarer