Sukkerfri minipavlova

Minipavlova er perfekt når du har lyst på noe enkelt og digg. Denne oppskriften er helt uten tilsatt sukker og du kan variere toppingen med ulike frukter og bær. 

Du kan også fryse ned pavlovabunn slik at du har noe tilgjengelig og klart på kort tid en kveld du kjenner på søtsuget.

Ingredienser:
2 eggehviter
50 gram sukrinmelis
1 ts hvitvinseddik
1/2 ts maizena
Topping:
Kremfløte (piskes til krem) + mager vaniljekesam
Frukt og bær

Slik gjør du:
Ha eggehviter og halvparten av sukrinmelis i en bolle. Bruk en helt ren visp til å piske luftig marengs. Tilsett resten av sukrinmelisen og fortsett å piske i cirka 5 minutter. Deretter har du oppi litt og litt maizena og hvitvinseddig som piskes forsiktig inn. Du skal få en tykk og glatt marengskrem. Putt kremen i en sprøytepose og klem ut seks sirkelformer på et stekebrett med bakepapir. Stek formene midt i stekeovnen i 120 grader i 30-40 minutter til minikakene har fått en gylden farge. Avkjøl deretter på rist. Pisk fløte til krem og bland dette sammen med litt vaniljekesam. Smak til med sukrinmelis hvis du ønsker en søtere vaniljekrem. Topp minikakene med vaniljekesam-krem, oppskjært frukt og friske bær.

 

 

Kommentarer

kommentarer