Sukkerfri julemarsipan

Julemarsipan er et «must» for mange i desember og du kan enkelt lage din egen variant med mindre sukker og færre kalorier. 

Her får du tips til en oppskrift med mandelmel og sukrinmelis:

Sukkerfrie marsipankuler
90 gram mandelmel
60 gram Sukrinmelis
2 eggehviter
1-3 dråper mandelessens

Bland sammen sukrinmelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens, og kna dette godt sammen. Tilsett mer/mindre sukrinmelis avhengig av hvor søtt du ønsker marsipankulene. La deigen hvile i 15 minutter før du deler den i 12 like store biter og trill kuler. Tilsett litt ferskpresset appelsinsaft i marsipandeigen hvis du ønsker marsipan med appelsinsmak. Du kan også dyppe kulene i litt smeltet sjokolade og deretter rulle de i kokos eller hakkede nøtter, eller drysse over litt sukrinmelis eller julekrydder.

Kommentarer

kommentarer