Styrkeløft fra helvete

RM 2017 skulle bli min første gang å konkurrere på betraktelig lavere kroppsvekt. Jeg rakk så vidt å veie 126,5 kilo i romjula. Det vil si at fra den høyeste kroppsvekta til den laveste i 2016 så skilte det 40,1 kilo.

Når jeg startet dette prosjektet så hadde jeg som målsetning å konkurrere i 120-klassen, jeg ville løfte på RÅ NM i oktober og var sikker på at det ville være ambisiøst å klare vekta til da. Jeg ville gjøre mer enn 712,5 kilo totalt,  fordi det er 2,5 kilo mer enn hva jeg gjorde med utstyr første gang jeg konkurrerte.

Jeg tenkte det var en veldig spak estimering av hvor styrken ville være og et mål som var krisemaksimert. Jeg veide inn rekordlavt, som var det eneste positive jeg kan glimte med denne gangen. Jeg gjorde 730 kilo på 128,35 kilo. Ambisjonen med stevnet var å prøve å forsvare et uttak til EM, men det gikk ikke litt engang. I ettertid så er verdens enkleste ting å si at nei, selvsagt går ikke det! Det er alltid annerledes å erfare noe enn å få det fortalt og selv om jeg har sett andre gjøre det samme som meg og feilet, så måtte også jeg erfare dette.

Det mest positive med dette er at jeg får mindre press under de siste 8-10 kiloen å gå ned og at jeg er skadefri. Jeg lever til å kjempe en dag til og i styrkeløft kan det ha alt å si!

Kommentarer

kommentarer