Strongmanknut: treningstips i koronakrisen

Torsdag 12.mars stengte alle landets treningssentre og det skjedde veldig brått. Avgjørelsen var tung å høre for mange og ingen vet hvor lenge sentre og gym vil måtte holde stengt.

Jeg er så heldig å ha tilgang til vekter i en kjeller hvor jeg og et par andre trener. Vi er veldig bevisst på å ikke ta inn flere her da vi må unngå store gjenger i disse tider.

Det er svært mange som ikke har tilgang til noe form for vekttrening og apparater. Da er ett råd fra meg å kjøpe utstyr hos for eksempel  Proteinfabrikken eller andre steder der de selger vekter og utstyr. Utstyr som strikk og matter for eksempel. Treningsprogram og tips til økter finner du både her på BedreTrent og i sosiale medier som på Instagram og YouTube. Mange trener med strikk og denne brukes som motstand når man utfører bevegelsene. Med nok motstand belaster man musklene på samme måte som om du hadde hatt vekter på en stang når du løfter den. Trening med strikk kan derfor være svært effektivt og et godt alternativ i denne koronaperioden!

I tillegg går vi mot lysere tider og da kan man kombinere trening og frisk luft. Det er mange muligheter for kondisjonstrening i finværet, både med utendørs intervaller, gåturer og løping. Det er også positivt med sollys fordi dette gir deg påfyll av vitamin D.

Ifølge helsemyndighetene er koronaviruset verst for de med nedsatt immunforsvar og som har underliggende sykdommer fra før. Jeg vil anbefale deg om å ta godt vare på helsen og at du gjør det du kan for å opprettholde en sunn og sterk kropp. Tren så mye som mulig uten at du flokker deg med andre og et ekstra godt fokus på kosthold .

For min egen del trener trener jeg neste som jeg vanligvis gjør. Derfor vil ikke stengte treningssentre komme til å hemme meg og jeg er faktisk i toppform i press og benk for tiden. Om kort tid skal jeg forsøke ny personlig rekord i benkpress! Når det gjelder resten av året må jeg bare se an hva som skjer med tanke på konkurranser og lignende. Jeg trener hvert fall veldig bra om dagen og ønsker alle masse lykke til fremover med treningen sin og generelt denne utfordringen som kom til verden.

Vær kreativ, sunn og gode med hverandre!

Kommentarer

kommentarer