Strongmanknut: – Smerte er informasjon

Jeg tror nok ingen liker smerte, og vi gjør det meste for å unngå denne følelsen. Har vi veldig vondt, da spiser man gjerne smertestillende medikamenter, men jeg mener det er viktig å ikke gjemme smerte bak smertestillende!

Smertestillende kan absolutt være fornuftig i noen situasjoner, men ikke alltid.  Selv har jeg endret min egen strategi og holdning til smertene som jeg får. Tidligere ble jeg sur når jeg fikk vondt, jeg ville bli kvitt smertene fortest mulig, og gjerne ta noe smertestillende. Nå tenker jeg helt annerledes og det er kun ved ekstreme smerter jeg bruker medikamenter.

Jeg bruker smertene som kommer som informasjon, informasjon fra kroppen min som jeg må tolke.

Nå for tiden sliter jeg med vond rygg, og for å bli bedre må jeg vite hva som gjør ryggen bedre eller verre. Hvis jeg gjemmer smertene med smertestillende, blir det vanskelig å vite hva som gjorde ryggen verre. Når den smertestillende effekten går ut, da kommer smertene tilbake. Smerteterskel kan også trenes. Ser man på smerte som informasjon, og har god holding til den, vil det ikke være like ubehagelig.

Jeg vil påpeke at det jeg skriver her er min mening og min erfaring, og jeg har hatt en positiv effekt og har nå bedre kontroll over skadene mine ved å tenke på denne måten. Har du en alvorlig skade, eller har spørsmål om smertestillende, så gå til legen og hør på han eller hun.

Hva er dine erfaringer med smerte?

Kommentarer

kommentarer