Strongmanknut sine grillspyd (1700 kcal)

Dette er perfekt sommermat for en strongmanutøver! 

Jeg trener svært mye og trenger derfor mye mat, men jeg er ikke så glad i å bruke hele dagen på kjøkkenet. Jeg vil heller bruke tiden på trene, spise og hvile!

Om sommeren er det gjerne ekstra greit med noe enkel, sunn og god mat. Når det er fint vær setter jeg pris på at middagen skal gå fort, samtidig som man får i seg nok næringsrik mat.

Jeg opplever at flere ikke orker å trene når det er varmt. Personlig tror jeg dette skyldes dårlige matvaner og lite væske. Selv forbrenner jeg mer om sommeren og derfor må jeg spise over 6000 kcal hver dag!

Her deler jeg en enkel, sunn, proteinrik og energirik middag som er lett å lage og lett å spise i varmen.

Denne retten tar under 25 minutter å lage og er perfekt for alle som er aktive og trener mye.

Grillspyd
1 strongman-porsjon består av:
300 gram kyllingfilet
300 gram svinefilet
Div krydder
0,5 dl rapsolje
150 gram pasta
1/3 glass pesto
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/2 grønn paprika
2 store sopp
1/3 løk

sommermat%204

Slik gjør du:
Du lager 2 ulike grillspyd, den ene typen er med svinefilet og den andre med kyllingfilet. Kutt opp kjøttet i biter på cirkastørrelse 3×4 centimeter. Kyllingen marinerer du med grillkrydder, paprikakrydder og rapsolje. La dette ligge i en bolle i fem minutter. Gjør det samme med svinekjøttet, her bruker du salt, pepper og rapsolje. Marinaden kan du selvfølgelig velge selv, men jeg deler hva jeg liker best.

Tre annenhver bit med kjøtt og grønnsaker på grillspydene. På mine grillspyd liker jeg paprika i ulike farger, sopp og løk. Når spydene er klare, legger du de på grillen på svak varme med lokket nede, slik at det blir gjennomstekt.

sommermat%203

Som tilbehør til spydene fungerer det veldig bra med pasta med pesto til. Kok pasta mens spydene griller seg ferdige. Pesto er en kaloririk oljemarinade som gir svært god smak i pastaen. Pasta inneholder store mengder karbohydrater, mens kjøttet står for mesteparten av proteinbehovet. Med denne retten får du i deg en fin balanse på protein, fett og karbohydrater.

sommermat%201

Maten er lett å spise siden den ikke er så «tung eller «kremet».  Hele måltidet gir cirka 160 gram protein og 1700 kcal.

Lykke til, og god gains!

sommermat%202

Kommentarer

kommentarer