Strongmanknut: – Ser lyset i tunnelen

Det har vært litt stille fra meg i det siste, men nå kan jeg endelig dele positive nyheter!  

Etter ryggproblemer siden sommeren 2019 og akutte smerter i høst og vinter har det nå begynt å bli mye bedre. I år 2020 har det bare vært svake smerter i ryggen på jobb og i hverdagslige aktiviteter. Det har kun vært sterke smerter når jeg har prøvd å gjøre markløft eller knebøy igjen, og i forhold til slik det var før, kan jeg ikke klage! Jeg kjenner at ryggen er blitt mere smidig og mer stabil.

Jeg har blant annet prøvd markløft med 50 kilo og 10×3 – og det gikk bra! Det er selvfølgelig ikke noe tungt, men det var ikke vondt, og det er et godt tegn. Fremover kommer jeg til å prøve å bruke ryggen mer på trening for å styrke den opp igjen.

Når det gjelder konkurranser for 2020 har jeg foreløpig ikke meldt meg på noe – jeg kommer til å lytte mer på kroppen i år. Sesongen begynner i mai så på nåværende tidspunkt er det for tidlig til å si om det blir noen stevner.

Kunne jeg konkurrert i dag? Nei!

Tidligere år har jeg stilt med smerter her og der. Men ettersom jeg har klart noen barndomsdrømmer som tre «Norges Sterkeste Mann»-finaler på rad og store løft som 300 kilo i markløft, 250 kilo i knebøy og presset 165 kilo over hodet,  så føler jeg at nå kan jeg gjøre det kroppen og hode vil. Før hadde jeg en del press på meg og følte jeg måtte. Likevel ser jeg for meg å toppe resultatene mine i Strongman, men det må ikke skje i år, det skjer når alt klaffer. Mulig det skjer i 2021 eller 2022, hvem vet?

Jeg er «bare» 28 år, og i Strongman er det ikke så mye.

Planen fremover er å fortsette med behandlinger og å ha et smart treningsregime. Jeg trener en del kroppsbygging også, så det er en del treningsglede selv om de større løftene er på vent enda. Jeg treffer stadig på kule personligheter på Max Fitness i Åsane og trives godt på trening!

Jeg tror at både med tanke på utstyr og miljøet der jeg er nå, vil det bringe meg frem på ett nivå jeg aldri har hatt før!

Kommentarer

kommentarer