Strongmanknut om doping

Skjermbilde 2015-04-17 kl. 10.46.06

Jeg har lyst å drøfte litt om dopingmiljøet i Norge. Jeg har hatt veldig stor fremgang og hevdet meg bra i konkurranser på relativt kort tid, men jeg har gjort det rent og uten bruk av steroider. Jeg vil gjerne dele noen tanker rundt bruk av doping og håper at jeg med mitt standpunkt mot doping kan påvirke ungde gutter og jenter til å frastå fra fristelsen for raske resultater ved bruk av doping.

Det er veldig mange faktorer som spiller inn i forhold til hvordan og hvorfor folk bruker steroider. Selv så er jeg dopingfri og kommer aldri til å begynne med steroider. Jeg har lest på internett, artikler og sett flere dokumentarer om bruk av anabole steroider og veksthormoner, i tillegg har jeg venner og bekjente som bruker eller har brukt.

Dette er et følsomt tema for mange og det som ofte kommer frem som et argument er at andre ting er farligere. En sånn sak som dette kan man diskutere og snakke lenge om så jeg skal prøve å lage et kort innlegg som har ett konkret mål:

Ikke ødelegg kroppen din med steroider. Legg ned den treningen som kreves, det står det mer respekt av.

Da er en del av poengene mine lagt frem.  La oss gå i detalj:

Hvem bruker steroider?

Det brukes steroider hos ungdom helt ned i 14 års alderen og eldre helt opp til 70 årene! Dette gjelder også damer. Det verste jeg ser er ungdom som ikke er ferdig utvokst som  begynner å bole før de har utviklet ferdig sin egen testosteronproduksjon. Den dagen de slutter så kan de risikere at kroppen vil ha ett dårligere utgangspunkt enn det de hadde før de begynte. Ofte tror vi at det er den største og sterkeste på treningssenteret som boler, men det stemmer ikke. Det er flere tegn man må se etter. Vi har jo kjente syklister på 70 kg som har dopet seg i Tour de France.

Er det bare i sport det brukes?

Nei, det brukes i alle salgs sammenhenger. Noen bruker det for å klare sine mål innen idrett, men det er vel så utbredt for folk som ønsker å få en finere og større kropp raskt.

Er det farlig? 

Det finnes veldig store variabler rundt dette misbruket. Alt er ulovlig, men alt er ikke like farlig, men ingenting er trygt. Noen kombinerer flere kurer som  testosteron og trenbolone. Så kan de bruke veksthormoner itillegg . Det finnes en haug med forskjellige medikamenter som kan gi en anabol effekt. Uansett hva en bruker så vet en ikke hva hjertet og andre organ tåler. Så man kan tro at man er trygg når en «bare» går på testo,  men da tror du feil. Jeg skal ikke gå igjennom  alle bivirkninger men det er veldig mange, ett par av de som noen kan få er at man får kviser, og ustabilt humør (hissig). Så er det også mer alvorlige bivirkninger som hjertestans og organsvikt.
Det er litt rart at noen leser bakpå matvarer som kjøttdeig og er opptatt av hva den inneholder, men i neste vending kan kjøpe steroider på gaten og forumer som er laget i en kjeller. 

Jeg bruker som nevnt ikke doping selv, og har oppnådd veldig gode resultater som følge av dedikert og målbevisst trening. Dette er mine betraktninger, ogjeg håper at du kan si din mening om denne saken. 

Og til slutt: Du kan nå mye lengre enn det du selv er klar over, det kreves bare en del tålmodighet!

Lykke til videre med treningen 🙂

Kommentarer

kommentarer