Strongmanknut: – Kanskje vi vet for mye om kroppen?

Nå til dags så leser vi nesten daglig om kroppen, enten hvilken mat vi bør spise eller hvordan vi skal trene. Nå snakker jeg om oss som trener litt mer enn gjennomsnittet. Jeg vil drøfte med dere lesere, nettopp dette med å vite så mye om kroppen som vi gjør i dag.

Kan kunnskapen om kroppen ødelegge litt av spenningen ved forventet resultat? Det er ikke så gøy å vite at den sjokoladen ødelegger six-packen din? Om du vil ha en god hamburger, og om du spiser den, får du dårlig samvittighet? Klarer du å skille mellom livstil og enkelttilfeller? Nå stiller jeg mange spørsmål, og jeg har ikke svar på alle. Jeg synes det er interessant å tenke gjennom.

Blir det enten eller?

Jeg kjenner flere som er i svært god form, og det forventes fra andre at de skal holde seg i form. Det forventes også at man skal bli i bedre form. Det er en del treningspress i media. Personlig jobber jeg best under press. Jeg synes det er bra å bli minnet på om å spise renere og trene hardere. Jeg tror at noen treningsglade personer har en annen opplevelse av presset fra media og bekjente enn meg. Jeg har sett idrettsutøvere stupe fra god form til dass-form.

Det kan bli mye press. 

Male musculoskeletal system

Jeg tror det var lettere før når vi ikke visste så mye. Gjerne ikke lettere å oppnå målene, men lettere å være motivert til å trene. Før visste vi ikke alle feilene vi gjorde. Å gjøre bevisste feil kan være demotiverende.

Jeg vil dele en litt dyp tanke som har gitt meg indre tro og motivasjon; Vi mennesker har ikke utforsket hele havet, hvert eneste fjell og ikke hele universet. Vi mennesker har våre begrensninger i hjernen til å utvikle nok ressurser til å kunne utforske alt. Så når det kommer til kroppen er det forsket på gener, kosthold, trening og mye mer. Vi kan aldri finne ut nok om kroppen, og hvor ulik hvert enkelt menneske er, på grunn av manglende ressurser i 2016.

Det jeg vil frem til er;
Du kan tro at du er unik, for du er det inntil det motsatte er bevist. I styrkemiljøet har jeg trosset flere teorier og likevel har jeg klart å blitt sterkere. For troen på meg selv vil jeg alltid ha.

Hva tenker du om presset fra venner og media? Synes du det er en fordel å vite så mye som vi gjør i dag om kroppen?

Følg Strongmanknut på Facebook her!

vid_115490618_111300_7933

Kommentarer

kommentarer