Strongmanknut: Første finale i Norges Sterkeste Mann!

Det har ikke sunket helt inn enda! Jeg har trent mot dette i 8 år og nå skal jeg endelig konkurrere i finalen i Norges Sterkeste Mann!

Slik har jeg kommet til finalen:
I år har det vært et nytt kvalifiseringssystem hvor det har vært en Norges Cup. For å kunne være med på Cup-stevner må du ha minst 280 kg i markløft og 140 kg over hode. Dette har de gjort for å få et høyt nivå. Det har også vært fordelt på 4 cup-stevner over 20 ulike strongman-øvelser eller varianter av samme øvelse.

For å bli blant topp 12, kreves det en stor allsidighet.

Ekstra vanskelig har det også vært fordi topp 3 har fått sterkere poeng enn 4. og nedover. Det vil si; 1.plass 20 peong, 2.plass 16 poeng, 3.plass 12 poeng og bare 8 poeng til 4. plass.

1.kvalifiseringsstevne utgikk for min del fordi jeg startet sesongen ved å bli alvorlig syk. Jeg var syk i 1 måned med en bihuleinfeksjon.

2.kvalifiseringsstevne – Troms NSC: Her begynte jeg konkurransen ved å vinne første øvelse som var Truck Pull. Deretter ble det to andreplasser og etter tre øvelser ledet jeg. Denne konkurransen hadde 7 øvelser, og jeg slet med å holde trøkket oppe og mistet en del poeng i en grepsøvelse. Jeg endte på 4.plass i cupen (5. plass der), noe som gav meg en solid start i cup-sammendraget.

3.kvalifiseringsstevne – Møre og Romsdal NSC: Her hadde jeg helt ok øvelser, men jeg bommet både på søvn og dagsform. Når man underpresterer med 10 prosent i et meget jevnt og sterkt felt så slår det ganske kraftig ut. Så her ble det 14. plass.

4.kvalifiseringsstevne – Rogaland NSC: Her hadde jeg forberedt meg godt med søvn og oppkjøring. Jeg var veldig spent på dette stevnet siden øvelsene ikke var helt min stil. Jeg hadde ikke funnet markløft drakt til markløft-øvelsen.  Jeg er heller ikke kjent for å ha godt grep, så jeg visste det ville bli vanskelig. Jeg gjorde alt jeg kunne og sikret meg litt poeng. 11. plass i dette stevnet.

Oppsummert:
I cup-sammendraget fikk jeg 13. plass, men en utøver blant topp 12 meldte forfall og da fikk den som lå på 13.plass en mulighet i finalen.  Jeg har hatt noen gode stevner gjennom årene og jeg har hatt en del uflaks. Det var absolutt ikke noe flaks at jeg kom på 13. plass for det har jeg jobbet knallhard for, men heller flaks at en utøver trakk seg.

Nå er jeg godt i gang med oppkjøring til finalen som skjer her:

Norges Strongman Cup – Finale og Norges Sterkeste Mann 2017 avholdes i år på Fefor helgen 14.-16. September.  Sikre deg rom og bestill og få 500 kroner i rabatt dersom du bruker koden «Strongman 2017» ved bestilling.

Øvelser for NSC/NSM 2017:
1. Truckpull Harness & Rope
2. Vikingpress 150kg for reps
3. Markløft for max vekt, reimer ok (ikke drakt og olje)
4. Yokerace 380kg 20m på tid
5. Farmers walk 150kg 20m på tid
6. Atlasstein serie til ca 135cm – 120,140,160,180 og 200kg

Mitt mål for finalen: Samle masse erfaring og klare 11.plass eller bedre. Jeg tror at jeg kan gjøre det bra i truck pull og yokerace.

Du må komme, de har god mat og jeg lover å lage show!

Sjekk også ut Strongmanknut på Facebook her!

Kommentarer

kommentarer