Strongmanknut: – Det handler ikke om hvor sterk du er i dag, men hvor sterk du kan bli!

Mitt navn er Knut Arne Risholm. Jeg er strongmanutøver, kjent som Strongmanknut, og jeg deltar i en rekke konkurranser. Jeg har drevet med strongman i fem år nå, og trent i sju år. Nå vil jeg dele noen tanker rundt det med målsetting og mine erfaringer når det gjelder det å bli sterk(ere).  

Jeg har vært én plassering unna finaleplass i Norges sterkeste mann åpen klasse. Det vil si 13.plass i Norges sterkeste mann (NSM). Jeg har hatt to gode forsøk på å klare finaleplass i NSM og i år blir det mitt tredje forsøk.

Jeg kan selvfølgelig si at «i år går det», men jeg har ikke kontroll på hvor sterke konkurrentene mine er blitt. Det eneste jeg vet er at jeg selv er mye sterkere i år enn i fjor. Jeg løfter ti-tjue kilo mer i flere øvelser og generelt så er jeg i bedre form.

Tidligere da jeg ikke har klart finaleplass har det vært sårt, men samtidig helt greit, for jeg skal være glad for at jeg har så god fremgang som jeg har.

Innlegg%201-1

Det er flere utøvere som sliter med skader, stagnering og motivasjonsproblemer. Jeg er stort sett skadefri, jeg øker jevnt hele veien og er supermotivert. Jeg vet at en dag så kommer jeg i finalen, noe som er ett av mine største mål. Kontinuitet er viktig!

Det jeg presterer i dag ville vært en helt annen plassering enn 13. plass om man går tilbake fem år i tid. Nivået i Strongman-Norge er skyhøyt. Toppnivået har ligget stabilt, og det kan faktisk bare være snakk om dagsformen som skiller for eksempel en 6.plass og en 18.plass.

Hva som motiverer meg?
Det som motiverer meg mest, mer enn alle typer konkurranser, er å se hvor det skal ende: Hvor mye kan jeg løfte? Hvor stort er potensialet mitt? 

Jeg vil bli så sterk som jeg overhodet kan bli med min naturlige kropp. Jeg skal aldri dope meg, for da forsvinner hele spenningen ved å se hvilke kropp jeg har fått fra naturens side. Det å være ren utøver og bevise for Norge at man kan bli massiv og sterk uten å dope seg, er en stor motivasjonsboost. Jeg får mail fra mange ukjente som sier de blir så motivert av å se hva jeg driver med, og de forteller meg at de har fått ekstra styrke av å følge meg, og til å nå sine egne mål.

nettavisen

Jeg tror at min kropp er i stand til å løfte mer og tåle mer enn svært mange andre. Det har jeg sett og erfart. Derfor skal jeg prøve å nå toppen i Norges sterkeste mann. Det har jeg troen på, om det så tar meg 15 år til!

Per dags dato har jeg løftet følgende:
177 kilo benk
160 kilo over hode
290 kilo markløft
240 kilo knebøy
464 kilo i framelift
440 kilo yoke
190 kilo atlas stein
5 velt 500 kilo dekk

Ja, og mye annet!

innlegg%203

Mine tips

– Jobb hardt og vær tålmodig. Det er bare snakk om tid for at du vil oppnå noe stort.

– For meg handler det ofte om veien opp til topps og ikke bare sluttresultatet. Jeg feirer hver eneste økning jeg har, som om det var min siste pers, det bør du også gjøre! Man vet aldri hva som kan skje. Når ryggen ryker, eller om kneet knuser.

– Delmål er viktig om du skal klare å holde motivasjonen oppe på veien mot hovedmålet.

– Lytt til kroppen, følg gjerne flere program. Deretter bruk litt av de beste programmene, og lag ditt eget som passer din kropp.

– I tillegg til å spise vanlig mat bruker jeg også en rekke kosttilskudd. Personlig har jeg selv opplevd å ha best fremgang med Proteinfabrikkens produkter. Mange i befolkningen har ikke nok tid eller kunnskap til å få i seg nok næringsstoffer som kroppen trenger. Da kan kosttilskudd være et smart supplement og jeg personlig opplever at de fleste har nytte av det. 

innlegg%202

Jeg håper dette innlegget fikk deg til å tenke på en god måte innenfor målsetning og muligens ha hjulpet deg litt. Nå er jeg blitt 25 år og jeg ser for meg at jeg vil nå mitt topp-potensiale i en alder av 35-40 år. Jeg håper flere vil følge meg på veien opp til topps. Jeg synes det er kjekt å kunne inspirere og motivere andre.

Følg Strongmanknut på Facebook her.

På Instagram: @strongmanknut

https://

Kommentarer

kommentarer