Strongmanknut: 19-åring versus 26-åring

Det er en stor forskjell på å være strongmanutøver som 26-åring sammenlignet med da jeg var fersk 19-åring. Jeg ønsker å dele mine tanker rundt forskjeller fra å være en ung mann på 19 år til å bli 26 år i strongmansporten. 

Jeg ser både positive og negative sider ved å være eldre. Noen av de største forskjellene er at som 19- åring så vet du veldig lite, derfor har man ingen frykt og gir 110 prosent hver økt. Nå som 26-åring vet jeg mye mer og må hele tiden vurdere risiko mot belønning i hvert løft. Det er deilig å ikke vite så mye, for da slipper man bekymringer og får man gjerne til høyre fremgang. Samtidig er det færre skader nå som 26-åring. Jeg løfter mer kontrollert. Nå økter jeg mer jevnt og trutt.

Som 19-åring restituerer kroppen raskere. Nå som 26-åring kjenner jeg på flere smerter. Dette er ikke smerter som betyr at jeg har skader, men muskler som ikke er ferdig grodd når jeg skal begynne å trene.

Som 26-åring spiller jeg strategien bedre på konkurranser. Før kunne jeg gjerne ta 4 ekstra reps for å lage show midt i konkurransen, men det vinner jeg ingenting på om jeg klarer 0 reps i neste øvelse. Nå velger hvor jeg skal bruke energien min best.

Da jeg var 19 år kunne jeg spise opp mot 6000 kcal uten å gå opp i vekt. Nå så må jeg ligge på 4500 kcal for å holde vekten stabil. Jeg savner ikke tvangsforingen akkurat, så jeg trives bedre nå.

Før var pers viktigere enn mengdetrening. Nå er jeg mest opptatt av å bli sterk til konkurransene. Jeg savner litt de villmansøktene. Det blir av og til litt galskap nå også, men sjeldnere.

Man må nyte hver del av karrieren sin i idrett. Hver del er ulik og gøy.

Jeg savner å ikke vite så mye og bare gi alt, men hadde jeg reist tilbake i tid hadde jeg savnet de smarte valgene som gav meg gode plasseringer og gode resultater.

Hva slags erfaringer har du?

Kommentarer

kommentarer