StrongmanAukland tredje sterkeste i Østfold og Akershus!

Skjermbilde 2015-06-01 kl. 16.57.50

Forrige helg ble det for første gang arrangert Østfold og Akershus sterkeste mann. Før denne konkurransen hadde jeg rukket å få tre uker med øvelsetrening etter styrkeløftperioden, så var ikke 100% sikker på hvordan formen skulle være. Som sesongens første strongmankonkurranse var jeg klar til å gi alt uansett, og dette var noe som måtte til for å hamle opp med gjengen jeg skulle delta mot! Av utøverne var det hele 5 tidligere Norges Sterkeste Mann åpen klasse utøvere (undertegnede er en av dem) og i tillegg Tim Enersen som er en av verdens beste vektklasseutøvere. Målet før start var selvfølgelig seier, men da visste jeg at alt måtte klaffe og kanskje litt til.

Positivt overraskende var det varmt vær og sol, noe som det har vært veldig lite av denne mai måneden. Stemningen var på topp, og med mye skitsnakk mellom deltagerne så det ut til å bli en fantastisk strongmandag! Øvelsene for dagen bestod blant annet av en pressmedley hvor vi skulle presse stokker på 100kg over hodet, tykke stenger over 100kg og ikke minst en enorm 77kg hantel flest mulig ganger over hodet. Ellers løp vi med tunge vekter, dro lastebiler, løftet steiner helt opp til 170kg og brukte like greit en bil for markløften.

mark

Den øvelsen jeg vil fremheve er bilmarken! Vi skulle løfte en bil som tilsvarte 274kg i hendene, noe som enhver skjønner er tunge vekter. Her klarte jeg hele 8 repitisjoner, og det bare 1-2 reps bak de som vant øvelsen. Disse personene er helt klart flere av de aller sterkeste markløfterne i strongman Norge, så at jeg nesten matchet disse viser at grunnstyrkeperioden min ga godt utslag.

Til slutt endte jeg på en tredjeplass, noe jeg er veldig fornøyd med! Ble slått av utøvere med helt klart bedre prestasjoner denne dagen, og da er det ikke noe å være missfornøyd med. Alt i alt en fantastisk dag med mye tunge løft, akkurat sånn vi liker det!

Kommentarer

kommentarer