Strongman-miljøet i Bergen vokser

Strongman-miljøet i Bergen har virkelig utvidet seg de siste årene. Etter at Norges Strongman-cup startet i 2017 har treningsmiljøet og opplevelsen av sporten vokst, også i resten av landet.

I flere fylker har det kommet nye utøvere inn i Norges-toppen. Jeg har i både 2017 og 2018 vært den eneste utøveren fra Hordaland som stilte i cupen og kom til finalen. I 2019 er det annerledes. På grunn av at Norges Strongman Cup kommer til Bergen i år får vi med hele 5 utøvere med i cupen fra Hordaland. Det er en del som trener strongman i Bergen, og det har det det alltid gjort, men det har ikke nødvendigvis vært så mange som har siktet mot toppen – unntaket må vel være meg selv.

At cupen kommer til Bergen har gitt flere utøvere fra byen en skikkelig motivasjonsboost, siden de nå slipper reiseutgifter og at de får stilt i en stor konkurranse hvor de kan få familie og venner til å se på dem i action. Jeg synes det er veldig bra at flere fra Bergen er med i cupen! Da har jeg noen å trene med som kan pushe meg, og jeg synes det også er utrolig kjekt å trene med noen som er like sprø som meg. Det er ikke like lett å overtale en vanlig mann i gata til å løfte bil i lag med meg, men når jeg spør strongmangutta om vi skal løfte bil så nøler de ikke!

Jeg håper dette er starten på god vekst av strongman-miljøet i Bergen. Det er slike tiltak som hjelper og det er derfor jeg vil arrangere NSC Hordaland.

Kommentarer

kommentarer